16. srpna 2017 • 13:16

Národní tým má nového generálního manažera, Hnilička střídá Ručinského

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Hnilička se stal novým generálním manažerem hokejové reprezentace. U mužstva čtyřiačtyřicetiletý bývalý gólman se zkušenostmi z NHL již působil jako manažer týmu. Ve funkci Hnilička vystřídal Martina Ručinského, jenž bude reprezentaci vypomáhat jako konzultant. Ve stejné roli bude působit i Jiří Fischer, který zastával pozici skauta na velkých akcích.



"Milan Hnilička bude generálním manažerem, bývalý generální manažer Martin Ručinský bude nadále u týmu působit v roli konzultanta, ale pouze pro významné akce," řekl na dnešní tiskové konferenci v Praze generální sekretář hokejového svazu Martin Urban.

Ke změně dochází především s ohledem na velkou časovou náročnost, kterou pozice vyžaduje. A je o to větší, že nadcházející ročník je olympijskou sezonou.

"Potřebujeme, aby ten člověk byl profesionál a působil na sekretariátu svazu každý den, což Martin po zvážení odmítl. Chce však dál pracovat pro tým a ta spolupráce bude probíhat prostřednictvím pozice konzultanta, jak už to praktikují například ve Švédsku či Finsku," vysvětlil Urban.

Jandač nominoval na dvojutkání se Slovenskem 14 nováčků. Chceme je vidět a dát jim šanci, říká
Video se připravuje ...

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa Hnilička se přitom chystá na kandidaturu do Poslanecké sněmovny za hnutí ANO Andreje Babiše. "Kandidovat samozřejmě budu, ale mám svou práci, kterou nemíním opouštět. A tou je pozice generálního manažera hokejové reprezentace. Možná přijde o něco více komunikace, ale k ruce budu mít i Honzu Černého (sportovní manažer pro mezinárodní soutěže)," připomněl Hnilička.

"Věřím, že mě to nijak zásadně ovlivňovat nebude. Kdyby tomu tak bylo, budeme to řešit následně, momentálně se tím ale nezabývám," dodal Hnilička, jenž byl i asistentem generálního manažera Ručinského. U reprezentačních výběrů působí včetně mládeže od sezony 2012/13. Předtím byl sportovním manažerem Mladé Boleslavi.

Bývalý útočník Ručinský nastoupil k týmu před loňským Světovým pohárem. "Martin má své aktivity, které se mu objevily. A náročnost této sezony přinesla požadavek, aby generální manažer byl u týmu daleko více a častěji z hlediska organizačního, ale i cest a výjezdů ven. Asi ho to i trochu mrzelo, ale časově to nedává. Chce být však nápomocen poradním hlasem a názorem. Týkat se to bude hlavně olympiády a MS," řekl trenér Jandač.

Také pouze v roli konzultanta bude pokračovat i bývalý obránce Jiří Fischer. I proto, že je na plný úvazek zaměstnán v Detroitu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud