12. prosince 2019 • 10:53

Výjimka v trestu za doping? Šéf IIHF chce hokejové MS 2023 nechat v Rusku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mezinárodní hokejová federace (IIHF) chce mistrovství světa v roce 2023 ponechat v Rusku. Řekl to prezident IIHF René Fasel. Rusko přitom kvůli postihu od Světové antidopingové agentury (WADA) za doping přišlo na čtyři roky o pořadatelství vrcholných akcí.



Součástí pondělního trestu WADA za zmanipulování dat z moskevské laboratoře bylo i odebrání ruského pořadatelství světových šampionátů v následujících čtyřech letech. To musejí učinit všechny sportovní federace, které podepsaly antidopingový kodex, pokud změna pořadatele není „z právních či praktických důvodů vyloučena“.

IIHF mezi signatáře kodexu patří, Fasel však naznačil, že bude usilovat o udržení MS 2023 v Petrohradu. Prezident tamního klubu KHL Gennadij Timčenko chce ve městě vybudovat největší hokejovou halu na světě.

Fasel chce počkat na verdikt sportovní arbitráže CAS, k níž se Rusko hodlá odvolat. „Dnes ještě není nic jisté. Budeme na tom pracovat a uděláme vše, abychom chránili naše zájmy a naši federaci. Věříme, že rozhodnutí nebude politické, ale férové a podle práva,“ citovala Fasela agentura Reuters.

Ruští sportovci navíc podle rozhodnutí WADA nesmějí příští čtyři roky vystupovat na vrcholných sportovních akcích pod svou vlajkou a se svou hymnou. Týká se to olympijských her v Tokiu 2020, zimní olympiády 2022 v Pekingu, paralympijských her a světových šampionátů.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * Hokejové brusle na Heureka.cz

Aktuální zápasy
Články odjinud