21. dubna 2021 • 20:21

Hokejistky smutní, Kanada zrušila mistrovství světa. 14 dní před startem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli obavám ze šíření koronaviru bylo zrušeno mistrovství světa hokejistek v Kanadě, které mělo začít za účasti českého týmu 6. května. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) chce jednat o náhradním termínu, aby se vrcholná akce mohla uskutečnit.



Šampionát byl dva týdny před začátkem zrušen z rozhodnutí vlády provincie Nové Skotsko. Konat se mělo ve městech Halifax a Truro. „Je to nepříjemná zpráva, kterou jsme dostali krátce před začátkem turnaje,“ řekl prezident IIHF René Fasel, který věřil, že byla připravena adekvátní bezpečnostní opatření pro hráčky, funkcionáře, fanoušky i obyvatele obou kanadských měst.

Představitelé IIHF ve společném prohlášení s Hockey Canada uvedli, že budou hledat nový termín, aby se šampionát mohl v létě uskutečnit. Vrcholná ženská akce byla kvůli pandemii koronaviru zrušena i před rokem. Podle Fasela je důležité turnaj uspořádat i proto, že se jedná o poslední akci před olympijskými hrami v Pekingu 2022. Podle agentury AP je možné, že by se konal i v jiné zemi.

Krátce před odletem do zámoří zastihla nečekaná zpráva českou reprezentaci, která se měla do Kanady přesunout ve čtvrtek speciálem s dalšími evropskými týmy z Mnichova.

„Pro hráčky i realizační tým je to obrovské zklamání, zvlášť když taková zpráva přišla den předtím, než jsme měli na mistrovství světa odletět,“ uvedl trenér reprezentace Tomáš Pacina. “Přípravě jsme obětovali poslední týdny a měsíce, všechny hráčky se na šampionát těšily a věřily si. Uvidíme, zda se podaří narychlo domluvit alespoň nějaký turnaj čtyř zemí,„ doplnil Pacina.

Češky se společně připravovaly několik týdnů, od minulého týdne byly v izolaci ve Velkých Popovicích. V úterý trenéři určili konečnou nominaci, kterou dnes zveřejnili na tiskové konferenci.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud