Miroslav Horák
Premium
23. února 2022 • 12:00

Razantní změna musí přijít. Hořava má obrovské kvality, říká Zábranský

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačí vzít nůžky a přestřihnout nynější realizační tým hokejové reprezentace od dalších akcí po olympijském propadáku. Jak jednoduché. Ne tak pro Libora Zábranského. „Razantní změna v českém hokeji musí jednoznačně přijít. Ale chci si nejprve vyslechnout názory lidí, kteří v Pekingu byli,“ říká viceprezident hokejového svazu.



Poté, co bylo jasné, že Miloš Říha starší skončí v reprezentaci, dostal Libor Zábranský nabídku vést národní mužstvo. Váhal, chvíli byl přesvědčený, že do toho půjde, nakonec s díky odmítl. Nyní spolurozhoduje o budoucnosti Filipa Pešána a spol. „Byť jsem se hráčů vždy zastával, nejde nebrat v potaz, že to jsou hráči, kteří rozhodnou o výkonu a výsledku na ledě. Trenéři až tak ne,“ podotýká majitel Komety a jeden z nejvlivnějších mužů tuzemského hokeje.

Směřuje vše k tomu, že stávající realizační tým kompletně končí?
„Nemyslím si to. Mluvil jsem s  Petrem Nedvědem po telefonu, před výkonným výborem se s ním chci ještě potkat. Nezastávám názor, že bychom měli činit rozhodnutí z úleku. Jasně, reprezentace je důležitá věc, je třeba ji důkladně probrat. Právě proto chci říci, že je důležité vyslechnout si názory lidí, kteří byli v Pekingu přímo u toho. Méďa, Stračena , Filip… Mají na věc svůj pohled, zaslouží si, abychom ho znali. Aspoň takový je můj názor. Nemůžu mluvit za výkonný výbor, jde o jedenáct lidí, zároveň je záhodno řešit vše s chladnou hlavou.“

Předpokládáte, že ve čtvrtek na svazové půdě se vše rozsekne?
„Nepředpokládám to. Ale znovu, říkám vám tady svůj osobní názor. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud