3. ledna 2024 • 13:28

S Betanem na límci: hokejová reprezentace má nového partnera

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sázková kancelář Betano se nově stala jedním z významných partnerů české hokejové reprezentace. Národní tým se tak zařadil mezi několik českých hokejových i fotbalových klubů, které už Betano podporuje. Od chvíle, kdy sázková kancelář Betano na český trh vstoupila, jde už u pátou spolupráci většího kalibru. A jak ukázaly i předchozí případy, z těchto partnerství těží i samotní fanoušci.



Betano posiluje národní tým v sezoně světového šampionátu na domácí půdě

Výše zmíněné partnerství mezi sázkovou kanceláří Betano a českým národním týmem bylo oznámeno na tiskové konferenci, která byla primárně zaměřená na nový reprezentační dres. Jeho součástí bude opět fanoušky preferovaný český státní znak a také logo Betana, na znamení uzavřené spolupráce.

Spojení s národním týmem je pro sázkovou kancelář Betano i mateřskou společnost Kaizen Gaming relativně unikátní. I v zahraničí je podpora významných klubů pevnou součástí firemní strategie, vždy jde ale o týmy soukromé. Pouze v České republice se Kaizen rozhodl také pro podporu týmu národního.

Julio Inglesias Hernando, člen představenstva Kaizen Gaming, se k netradiční spolupráci vyjádřil takto: „Pro naši společnost je velkou ctí stát se partnerem českého národního týmu. Bohatá historie národního hokejového týmu a zvláštní místo, které zaujímá v srdcích českých fanoušků je něco jedinečného.“

Rozhodně není náhoda, že k uzavření partnerství mezi Betanem a národním týmem došlo na začátku nové sezony. Finanční posílení a zkušenosti Kaizenu se sportovním marketingem budou velkou výhodou při pořádání mistrovství světa v hokeji. 

Sponzoringové aktivity Betana v rámci českého sportu 

Silná podpora domácího sportu je pevnou součástí obchodní strategie Kaizen Gaming pro všechny trhy kde operuje s globální značkou Betano. V každé zemi, kde tato sázková kancelář operuje, investuje do partnerství s nejrůznějšími sportovními kluby.

Mezi partnery Betana se tak řadí například FC Porto a Benfica Lisabon nebo brazilský prvoligový klub Fluminense. Celkový výčet sportovních partnerů Betana po celém světě by byl ale mnohem obsáhlejší.

Není proto divu, že i v České republice se Betano vydalo stejnou cestou. První partnerem se stala hokejová Kometa Brno, o rok později pak Betano navázalo spolupráci s dalším hokejovým klubem, konkrétně s extraligovými Pardubicemi.

Sponzoringové aktivity nejsou ale omezeny pouze na český hokej. Jedním z prvních partnerů Betana se stala i FC Viktoria Plzeň, v létě roku 2023 pak došlo k podepsání spolupráce i s vítěznou AC Sparta Praha. Dresy sparťanského A-týmu, B-mužstva i prvního ženského výběru zdobí od 1. 7. 2023 také logo Betano.

Ve všech případech má spolupráce charakter nejenom finanční podpory a propagace značky Betano, ale i hlubší spolupráci na marketingových aktivitách pro jednotlivé kluby. Ty tak mohou lépe využívat fanouškovskou základnu, kterou si vybudovaly.

Betano také delší dobu usilovalo o získání práv na live stream první fotbalové ligy. V tomto zájmu nebyla sama, o stejná práva mělo zájem hned několik sázkových kanceláří působících na českém trhu. Na konci roku 2023 ovšem Ligová fotbalová asociace prodala tato práva právě Betanu, na základě blíže nespecifikované finanční částky. Spekuluje se ovšem o částce 120 milionů korun ročně. Betano bude držet exkluzivní právo na livestream po pět sezon.

Jak se projeví spojení Betana a české reprezentace na zážitku pro fanoušky?

Obě strany oznámily, že spolupráce je plánovaná dlouhodobě. Není tedy omezená pouze na sezonu, kdy se na domácí půdě koná světový šampionát. Je také jasné, že Betano bere tuto spolupráci opravdu vážně.

Roman Maco, country manager Betana pro Českou republiku, na toto téma uvedl: „Partnerstvím s národním týmem jsme posílili vstup naší společnosti do českého hokeje. Plně si uvědomujeme význam hokejové reprezentace pro české fanoušky a věřím, že jim společně s týmem přineseme spoustu zajímavých akcí a také úspěchů,“

Jak se nová spolupráce českého národního týmu projeví na zážitku pro fanoušky lze zatím pouze odhadovat, jednotlivé novinky budou oznamovány v průběhu této sezony. Sázková kancelář Betano ovšem spolupracuje i s jinými týmy na české hokejové scéně. A právě na základě těchto partnerství je možné odhadovat, jakou podobu může mít spolupráce s národním týmem.

Fanoušci české hokejové reprezentace se tak v příštích sezonách pravděpodobně mohou těšit například na zvýhodněnou kurzovou nabídku pro reprezentační zápasy během MS v hokeji. Dále na speciální promo akce a soutěže během významných turnajů, případně na lepší podmínky během registrace, které běžně přináší Betano promo kód v průběhu roku. Konkrétní podoba těchto benefitů pro fanoušky však ještě nebyla oznámena a můžeme tedy pouze spekulovat.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud