Miroslav Horák
Premium
12. února 2024 • 04:50

Havlát: Nečas by měl Pastovi šlapat na paty. Jak to měl s Jalonenem?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z KARLSTADU | Mít český hokej v NHL plejera, jakým býval Martin Havlát? Bylo by hned víc do skoku. „Jestli něco, tak postrádám větší kreativitu, šikovnost. Přidanou hodnotu, kterou jsme dávali mančaftům NHL my,“ porovnává asistent GM reprezentace dřívější časy s nynějšími z českého pohledu. Ale je i optimistou. „Třeba Jirka Kulich roste ve špičkového hráče,“ vidí 43letý majitel Stanley Cupu a téměř devíti set startů v NHL.



Loni po debaklu na MS v Tampere přemýšlel, zda u reprezentace zůstat, či ne. Vnímal částečnou odpovědnost za výsledky týmu z pozice generálního manažera. Po odchodu Kariho Jalonena se kompetence změnily a Martin Havlát do toho šel znovu, po boku Petra Nedvěda, jehož je pravou rukou. Také o tom mluví v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz, poprvé od té doby.

Když se ráno probudíte a zjistíte, že Martin Nečas dal v NHL hattrick, hodně pohladí, že i někdo jiný než David Pastrňák to dokáže?
„Přesně. Nejen pro Nečiho, ale i pro nás fanoušky českého hokeje je to vítaná zpráva. Byl jsem za něj moc rád. Ale hned jsem mu psal, proč skončil u tří gólů, když měl spoustu času na další trefy… (usmívá se) Odehrál skvělý zápas, Carolina hraje dobře. A je super, že se podobným kouskem umí zaskvět i jiný náš hráč než Pasta.“

Co vám odepsal?
„To se asi nedá zveřejnit…“ (směje se)

Vy to musíte vědět. Neříká si hráč po hattricku, že má splněno a podvědomě povolí?
„Pokud dáte tři kusy v první třetině, určitě myslíte na další góly a nechcete přestat. Jednou jsem se v podobné situaci ocitl. Po dvou třetinách jsem měl čtyři góly, ve třetí jsem tlačil na další, kluci vedle mě taky, aby přišel pátý. Ale nepovedlo se. Věřím, že Neči po úvodní třetině dumal nad jiným číslem než tři. Ale i tak, pro něj speciální večer.“

V jakém patře jednou Nečase vidíte v NHL?
„Líbí se mi, že

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud