4. listopadu 2009 • 13:45

Pozvánka mě udivila, přiznal Brendl

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nominace do reprezentace ho pořádně překvapila. Pavel Brendl moc dobře ví, že se mu na zářijovém turnaji v Karlových Varech nevedlo nejlépe. Národní mužstvo sice slavilo triumf, ale kanonýr Nižného Novgorodu k tomu příliš nepřispěl. Pověst parádního střelce nepotvrdil, ve třech zápasech si nepřipsal ani bod. Od Růžičky přesto dostal druhou šanci.



„Nebylo to ve Varech podle představ mých, ani trenérů. Doufám, že to teď bude lepší,“ prohlásil Brendl na srazu českého výběru před Karjala Cupem.
„Dost mě udivilo, že jsem znovu dostal pozvánku,“ přiznal svérázný útočník. Vždyť fanoušci i experti muže s pověstí podivína po zářijových utkáních v Karlových Varech odsoudili. Jeho výkony nebyly nikterak výjimečné. Ba naopak.

Ale reprezentační kouč Vladimír Růžička nechtěl osmadvacetiletého útočníka zatratit po prvním nezdaru. Rozhodl se dát mu další šanci. „Je to potěšující. Já jsem s trenéry po minulém turnaji ani nemluvil. Vyhrálo se a všichni se hned rozprchli do svých klubů. Nic dalšího se s hráči nerozebíralo,“ konstatoval rodák z Opočna.

Teď už musí přesvědčit. Pokud znovu zklame, dres s národním znakem na prsou oblékne asi už jen stěží. Pomoci mu může známé prostředí. „Těším se hlavně na zápas se Švédskem. Vždycky se mi tam dařilo, vyhovoval mi jejich hokej, snad mi to vyjde i tentokrát,“ zavzpomínal Brendl na ročníky, které odehrál v klubech Mora a Brynäs. „A že proti nám bude hrát Peter Forsberg? To ani nevím. Ale myslím, že jsem proti němu už hrál v NHL,“ připomněl sezony strávené ve Philadelphii a Carolině.

V reprezentaci bude Brendl bojovat o splacení důvěry. Lehké časy však neprožívá ani v KHL. Nižnij Novgorod se souží na čtvrté příčce Černyševovy divize a z posledních šesti duelů vyhrál jediný. „A to ještě se štěstím. Naposledy jsme prohráli 2:8, takže to není žádná hitparáda,“ ohodnotil Brendl současnou situaci svého klubu.

„Špatně bráníme a vázne organizace hry. Myslím, že pauza se nám náramně hodila. Máme nového trenéra Michajlova, tak bude čas něco natrénovat,“ těšilo juniorského mistra světa z roku 2001. „Já doufám, že si v reprezentaci zlepším náladu.“

Špatné výsledky klubu vedly i k roztržení útočného dua Brendl – Bednář. „To se holt někdy stane. Jsme rozdílní hráči, teď nastupuji s někým jiným a nic dalšího s tím ani dělat nemůžu,“ uznal čtvrtý hokejista draftu NHL z roku 1999.

Těší je alespoň fakt, že má v kabině české spoluhráče? „Vždycky je to lepší. Ale já jsem byl zvyklý být v mančaftu sám, umím si s tím poradit. Bavím se stejně s Čechem, Rusem, Švédem i Američanem,“ vysvětlil stroze.

A hlavu si nedělá ani z pro mnohé nepříjemných pobytů na báze. „Beru to tak, jak to je. Když bych nemusel, tak tam nejedu, ale musí tam všichni. Počítal jsem s tím už vloni. Když jsem do Ruska odcházel, tak jsme se psychicky připravil. Rozhodně o tom nemusím pořád povídat a brečet,“ ušklíbl se.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud