17. prosince 2009 • 12:29

Krstev čeká, co s ním bude dál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Období velké nejistoty prožívá v současnosti český hokejový obránce Angel Krstev v Nižném Novgorodu. Tři týdny jen trénuje, není nasazován do zápasů KHL a nemá tušení, jaké plány s ním má ruský klub do budoucna.



I přes herní pauzu byl Krstev povolán do reprezentace a bylo na něm vidět, jak se těší na zápasy. "Teď už to bude tři týdny, co nehraju a jen trénuju," řekl novinářům devětadvacetiletý bek.

Trénuje sice s mužstvem, ale na zápasy zůstává v civilu na tribuně. "Je to nepříjemné. Ubíjí mě to. Navíc, když to řeknu ošklivě, vím, že na to mám a jsou tam horší hráči. Na to se hodně špatně kouká, když vím, že tam někdo jiný hraje a já ne," prohlásil.

Krstev ví, že ke své současné situaci přispěl nepovedeným zápasem. "Ještě za trenéra Michaljova se mi v tom posledním zápase vůbec nedařilo. Tam jsem pokazil vše, na co jsem sáhl," připustil. "Po tom zápase mě posadili, ale já to bral normálně," uvedl Krstev.

Věřil, že brzy dostane další šanci vše napravit. "Pak se ale prohrál další zápas, trenéra vyhodili a přišel zpět trenér Jevgenij Popichyn. Ten si mě zavolal, na rovinu mi řekl, že bych měl hrát, že ví, že hraju dobře a že prostě budu hrát," líčil Krstev.

Vyhlídky na lepší časy však vzaly záhy za své. "Jak se později ukázalo, tak shora přišel nějaký příkaz nebo co, takže mě tam nemohl dát. Jen říkal, abych vydržel, že se to snad nějak vyřeší. Od té doby skoro pořád prohrávali. Uvidím, co a jak. Záleží na nich, jestli mě pustí někam dál nebo budu hrát. Sám to teď nevím," řekl Krstev.

K žádné z možností se nepřiklání, chce hlavně opět pravidelně hrát. "Dá se říct, že agent se snaží vyvíjet snahu v obou směrech, abych tam zůstal, nebo aby mě pustili jinam," uvedl Krstev, jenž netuší, která varianta je pravděpodobnější. "V Rusku jsem si akorát potvrdil, že tam není nikdy nic jistého. Hodně mě to překvapilo. Sám se bojím předpovídat, co přijde," dodal Krstev.

Nikdo z vedení s ním situaci nerozebíral. "To je další věc, co mě překvapila. Rusové říkají, že se nebojí nic říct a hned to vypálí ven, ale se mnou se tam vůbec nikdo nebavil. A když jsem se zeptal já, tak nevěděl nikdo nic. Nikdo se mnou nekomunikoval," podivoval se Krstev.

I přes tyto zkušenosti by automaticky nezamítal další možnost působení v Rusku. "Já mám čisté svědomí. Že se někdy nepovede jeden zápas, to se prostě stane, to není nic výjimečného. Odvedl jsem dobrou práci a nemám se za co stydět. Nové angažmá je vždycky hodně o nabídce. Pokud o mě bude zájem a dohodneme se, půjdu," uvedl Krstev.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud