Zdeněk Janda
14. dubna 2010 • 15:26

Prospala bolí koleno, reprezentaci nepomůže

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle je zásadní problém: Hokejový útočník Václav Prospal z New York Rangers se omluvil kouči Vladimíru Růžičkovi, na mistrovství světa v Německu nepojede. Důvodem je jeho zraněné koleno. Pro Růžičku je to v krátkém čase druhá ztráta, už dříve si musel škrtnout obránce Tomáše Kaberleho z Toronta.



Růžička nenominoval Prospala na únorovou olympiádu ve Vancouveru, útočníkovo odmítnutí světového šampionátu s tím ale prý nemá nic společného.

"Růžův zájem směrem k mistrovství mě moc těšil. Ale bohužel jsem mu musel oznámit, že se omlouvám kvůli kolenu, které mě bolí vlastně půl roku. Hraju pod prášky a doktoři mi řekli, že potřebuju klid," řekl Prospal pro Deník Sport.

Růžičkovi se omluvil telefonicky, kouč jeho rozhodnutí chápe. "Nemá podepsanou smlouvu na další sezonu, je unavený a má něco s kolenem, takže se po dohodě s klubovým doktorem omluvil," popisoval Růžička.

Prospalovi je 35 let. Uznává, že jeho rozhodnutí souviselo i s pokročilým hokejovým věkem. "Už taky musím myslet trochu na sebe," připustil.

Velký rozhovor s Václavem Prospalem čtěte ve čtvrtečním Deníku Sport.

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud