24. března 2018 • 04:40

Začátek hokeje v 11 hodin? Kolize a starosti pro Liberec, ČT vysílá biatlon

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedělní zápasy od 15 hodin už se staly v Tipsport extralize tradicí, ale aby utkání začínalo už dopoledne, to není zvykem. Dnešní šesté čtvrtfinále Generali play off mezi Bílými Tygry a Mountfieldem začíná netradičně už v 11 hodin (sledujte ONLINE). Důvodem je kolize s večerní akcí v Home Credit Areně a ochuzeni budou i ti, kteří do arény nezavítají osobně. Česká televize bude totiž utkání vysílat živě jen na webu, protože na ČT sport poběží závod biatlonistů (bez Čechů) a záznam hokeje bude vysílat od 16 hodin.



Fanoušci hokeje v Liberci mají jedno jisté – k sobotnímu obědu bude klobása z místního stadionu. Proč se šesté utkání Bílých Tygrů proti Mountfieldu nehraje v tradičním odpoledním čase? Důvodem je Night of Warriors, která začíná v prostorách liberecké arény v šest hodin večer.

Liberečtí se ještě snažili přesunout utkání na neděli, ale u soupeře nepochodili. „Snažili jsme se tomu souběhu akcí předejít. Mountfield HK bohužel neakceptoval náš návrh odehrát utkání v nedělním termínu a vedení extraligy nakonec rozhodlo o tom, že se zápas odehraje v sobotu v dopoledních hodinách,“ uvedl na klubovém webu za provozovatele arény Lukáš Přinda.

Klub má tak vrásky na čele. Brzký začátek zápasu není takovým problémem po hokejové stránce, ale může nadělat organizační neplechu. Utkání by mělo skončit nejdříve až kolem půl druhé a navíc může dojít na „nekonečné“ prodloužení, které se nově hraje od pátého zápasu série. Příprava na večerní akci bojovníků se tak výrazně zkrátí.

„Samozřejmostí je úklid po utkání a příprava veřejných prostor pro novou akci. Je potřeba zakrýt deskami ledovou plochu, sundat plexiskla, upravit hlediště, protože některé jeho teleskopické části budou mít jinou podobu a tvar. Je potřeba připravit show, která zápasy MMA provází, to znamená světla a zvuk. A samozřejmě postavit ring," řekl pro sport.cz tiskový mluvčí Bílých Tygrů Martin Kadlec.

Podle jeho slov však organizátoři změnu zvládnou, protože si řadu potřebných věcí připraví s předstihem a využijí prostory arény. „Není toho málo, ale pečlivou přípravou se došlo k tomu, že stihnout to jde. Některé věci budou v hale připraveny, například zavěšeny u stropu a pak se jen spustí, nebo v technických prostorách bude předpřipraven ring a v polosloženém stavu bude dovezen na plochu," pokračoval Kadlec.

SESTŘIH Mountfield HK - Liberec 1:2. Tygři otočili sérii, domů vezou mečbol
Video se připravuje ...

Na ČT poběží biatlon i bez Čechů

Vedení liberecké arény o kolizi vědělo už dopředu. Pravděpodobnost střetu však byla velmi malá, přesto k ní došlo. Smůlu mají i ti fanoušci, kteří by chtěli sobotní dopoledne strávit u televizních obrazovek. Česká televize bude totiž vysílat závody biatlonistů v Rusku, přestože jsou bez české účasti. „Sobotní utkání Liberec – Hradec můžeme vysílat živě jen na webu. Záznam pak v 16:00 na ČT Sport,“ uvedl na svém Twitteru komentátor Robert Záruba.

A co na netradiční začátek zápasu říkají hokejisté? Nemají problém. „V Americe to občas takhle bylo. V přípravě to je o něco jiné. Už večer je potřeba se jinak najíst a jít včas spát,“ popsal liberecký gólman Roman Will. Jeho spoluhráč Jaroslav Vlach se brzkému času smál. „Naposledy jsem hrál takhle snad někdy v dorostu. Nijak mi to ale nevadí,“ usmíval se.

O tom, komu brzký start sedne více, rozhodne až dnešní utkání, které můžete sledovat od 11 hodin ONLINE na iSport.cz!

Góly

Domácí: 43:33. Bulíř

Hosté: 21:15. Červený, 59:29. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Will (Janus) – Pyrochta, Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Maier, Derner – Jašek, P. Jelínek (A), Ordoš – Bakoš, Redenbach, L. Krenželok – Bulíř, Filippi, M. Kvapil – J. Stránský, Lakatoš, J. Vlach.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Cibulskis, Vydarený – Smoleňák, Koukal (A), Červený – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Cingel – Köhler (A), Dragoun, Berger – Vopelka, Kukumberg, Zigo – R. Pavlík.

Rozhodčí

Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda

Stadion

Home Credit Arena, Liberec

Návštěva

7 500 (vyprodáno) diváků

Liberečtí hokejisté se radují z vítězství a získaného mečbolu v sérii s Hradcem Králové
Liberečtí hokejisté se radují z vítězství a získaného mečbolu v sérii s Hradcem Králové

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud