23. dubna 2019 • 20:20

SESTŘIH: Třinec - Liberec 1:2pp. Finále je srovnáno! Hrubce propálil Havlín

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bitva o Masarykův pohár bude ještě dlouhá. Libereckým hokejistům se podařilo ve 4. duelu finále play off porazit Třinec 2:1 v prodloužení a srovnat stav sérii na 2:2. O vítězný gól se postaral mladý obránce Tomáš Havlín, kterému během utkání nejprve nebyla uznána branka. Finálová bitva se za vyrovnaného stavu vrací zpět do Liberce, kde se soupeři střetnou v pátek.



Hosté po nevydařeném pondělním utkání nastoupili v lehce pozměněné sestavě. Do obrany se vrátil Havlín, v útoku si své pozice vyměnili Filippi a Hudáček.

A zřejmě i díky tomu se jim v úvodu dařilo lépe než o 24 hodin dříve. Do první velké šance se ale dostal domácí Chmielewski, brankář Will jeho střelu vyrazil. Při Valského vyloučení libereckému gólmanovi pomohla tyč.

V 19. minutě se Liberci podařilo vstřelit gól, rozhodčí ale trefu Havlína neuznali a navíc vyloučili Valského, který projel před Hrubcem brankovištěm. Na konci první třetiny byl navíc vyloučen Vlach a domácí měli 42 sekund výhodu přesilové hry pět na tři. Gól ale nedali, Růžičkovu největší šanci zlikvidoval Will.

Ve 25. minutě se do slibné příležitosti dostal Lenc, Hrubce ale nepřekonal. Vzápětí fauloval Roth Birnera a hosté dostali výhodu trestného střílení. Ani Kvapil ale Hrubce neprostřelil.

Bezgólový stav se změnil až v 37. minutě, kdy Lenc tělem tečoval Kvapilovu střelu a Severočeši se dostali do vedení.

Oceláři se poté celou třetí třetinu tlačili do útoku, měli převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat. V 58. minutě překvapil Willa Cienciala.

V prodloužení oba celky promarnily přesilovku a hrdinou se nakonec stal Havlín, jenž v čase 74:09 prostřelil Hrubce.

Série hraná na čtyři vítězství bude pokračovat v pátek v Liberci.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Bylo to vyrovnané, nic jsme si nedali zadarmo. My jsme sice šťastně vyrovnali, pak jsme si vytvořili velmi dobré příležitosti, ale inkasovali jsme v prodloužení. Pro nás nic nekončí. I zbývající zápasy očekávám v obdobném duchu."

Filip Pešán (Liberec): "Další naprosto vyrovnaný zápas. Nedáme si kousek ledu, bojujeme o každý puk a buly, o každou střelu. Dnes jsme byli o tu jednu střelu šťastnější než soupeř. K neuznanému gólu se nechci moc vyjadřovat. Měl jsem šanci to vidět jen na našem videu, ale nejsem schopen říct, jestli to bylo správně, nebo nesprávně. V šatně jsme krotili emoce, protože jsme cítili trochu křivdu, ale to se v play off děje, a kdo takové věci zvládne, tak vyhrává série."

SESTŘIH: Třinec - Liberec 1:2 pp. O výhře hostů rozhodl Havlín
Video se připravuje ...

Třinec - Liberec: Havlín se radoval zbytečně, rozhodčí gól neuznal
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Góly

Domácí: 57:53. Cienciala

Hosté: 36:15. Lenc, 74:09. Havlín

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Husák, M. Doudera – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina – Cienciala.

Hosté: Will (Schwarz) – Šmíd (A), T. Hanousek, Derner, Stříteský, Ševc, Havlín, Doherty – Birner, Filippi, Lenc – M. Kvapil, L. Hudáček, Valský – L. Krenželok, P. Jelínek (C), M. Zachar – J. Vlach, Redenbach, Ordoš.

Rozhodčí

Pešina, Mrkva – Lhotský, Svoboda

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Liberečtí Bílí Tygři oslavují výhru ve čtvrté bitvě finále a za vyrovnaného stavu 2:2 se vrací pod Ještěd
Liberečtí Bílí Tygři oslavují výhru ve čtvrté bitvě finále a za vyrovnaného stavu 2:2 se vrací pod Ještěd

SESTŘIH: Třinec - Liberec 4:1. Oceláři ve finále vedou, rozhodl Růžička
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Liberec - Třinec 3:1. Druhé finále už Tygrům vyšlo lépe a srovnali tak sérii na 1:1
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Liberec - Třinec 1:2. Oceláři jdou ve finále do vedení, skvěle chytal Hrubec
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud