9. ledna 2009 • 22:07

Blatný: Nenechali jsme se ukolébat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože hokejisté Liberce vedli již po čtyřiceti vteřinách nad Českými Budějovicemi 2:0, strachovali se o výsledek až do závěrečné sirény. Jihočeši sice neprocházejí zrovna úspěšným obdobím, ale v Tipsport Areně se dokázali z úvodního direktu oklepat a vyrovnat.



Zápas nakonec rozhodl šťastným gólem Zdeněk Blatný, když se v duelu prosadil dokonce podruhé.

"Chtěli jsme na ně od první minuty vletět, což se podařilo. Dát během 40 sekund dva góly je výborné, ale pak se Budějovice vrátily do zápasu a byly nepříjemný soupeř. Rozhodl šťastný gól, kterým jsme zápas zlomili," hodnotil Blatný utkání, po kterém Bílí Tygři postoupili na jedenácté místo tabulky a od postupu do předkola play off je dělí dva body.

Budějovice ani tentokrát nebodovaly >>>

Útočník, který příští týden oslaví 28. narozeniny, v jedenácté vteřině otevřel účet zápasu. Mnohem důležitější byl ale jeho gól v 53. minutě, na který už hosté nedokázali odpovědět. "Trefila mě střela Jardy Modrého. Lízlo mi to hokejku a díky tomu to změnilo směr. Byl to šťastný, ale důležitý gól. Šlo to do tyčky, nohy brankáře a pak si na to snad i sedl," popsal juniorský mistr světa z roku 2001 svou teprve šestou branku v této sezoně.

Liberečtí sice přišli v průběhu duelu o své rychle získané vedení, ale podle Blatného to nebylo proto, že by soupeře podcenili. "Nenechali jsme se ukolébat. Snažili jsme se pořád hrát aktivně, ale Budějovice mají dobré mužstvo. Hodně bruslily a nedovolily nám hrát to, co jsme chtěli. Díky tomu se vrátily do zápasu," uznal Blatný kvalitu soupeře, jenž si připsal sedmou porážku za sebou.

Na severu Čech proti sobě dnes nastoupily celky, které před začátkem soutěže plánovaly útok na přední místa a myslely na postup do finále play off. Aktuálně ale bojují u dna tabulky o samotný postup do vyřazovacích bodů. Podle Blatného ale Liberec tentokráte myslel hlavně na to, aby odčinil nedávné domácí prohry se Znojmem a Plzní. "Po těchto zaváháních potřebujeme každé body. Jsme rádi, že jsme Budějovicím zase odskočili, ale jinak na výsledky dalších celků nekoukáme. Potřebujeme dělat body bez ohledu na to, jak hrají celky pod nebo nad náma," dodal Blatný.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud