29. května 2009 • 09:19

Vary budou platit 13 milionů ročně

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovský tým si bude luxusu nové arény užívat za 13 milionů korun ročně. Tolik zaplatí Energie za pronájem domovského stánku, který bude slavnostně otevřen 19. června. Hala by měla každý rok spolknout na svůj provoz 35 až 40 milionů korun.



„Rozpočet je zatím orientační a bude se vyvíjet například podle spotřebované energie,“ upozorňuje Zdeněk Sysel, ředitel společnosti KV Arena. „Dosud je jasná pouze nájemní smlouva s HC Energie.“

Vedle hokejového klubu by se na financování měly podílet vlastní akce a také peníze od různých pořadatelů, kteří si multifunkční zařízení pronajmou pro své účely. Jisté je, že aspoň zpočátku se chod arény neobejde bez dotací města.

Další zisk přinesou smlouvy na pronájem restauračních zařízení a některých komerčních ploch. Ty se nyní dolaďují. Situace by se mohla radikálně změnit, pokud by měla aréna hlavního partnera, jako tomu je u některých podobných zařízení v Česku.

„Zájem mají tři subjekty. Předložili jsme jim nabídku, jak bychom si toto partnerství představovali,“ dodává Sysel. Město dosud zaplatilo za halu s kapacitou asi 6000 míst 860 milionů korun.

Za sporné losování v tendru na výstavbu arény udělil v loňském roce Úřad pro ochranu hospodářské soutěže městu pokutu půl milionu korun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud