Michal Koštuřík
8. září 2009 • 04:57

Zranění Balaštíka: Zlín žaluje Stehlíka!

Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění Jaroslava Balaštíka, jemuž v přípravě napálil pěstí vítkovický bek Stehlík, je vážné. Hvězda PSG Zlín má zlomené nadočnicové a podočnicové oblouky. Že nestihne start extraligy, to je prkotina. Útočníkovi hrozí trvalé poškození obličeje! Klub podává na Richarda Stehlíka žalobu k civilnímu soudu.



Původně měl být Balaštík mimo hru několik dnů, maximálně týden. Čekalo se, až mu splaskne veliký otok kolem oka. Pondělní důkladné vyšetření na CT však prokázalo mnohem závažnější okolnosti, které všechny vyděsily.

„Je to velmi vážné zranění, které může mít trvalé následky. Je ohrožen Jardův budoucí zdravotní stav,“ šokoval prezident zlínského klubu Martin Janečka.

Co to znamená? Vrátí se trojnásobný nejlepší střelec extraligy k vrcholovému hokeji? Pravděpodobně ano. Není vyloučeno, že už za dva týdny naskočí na led. V tom případě by ale nejspíš nastupoval s ochrannou mřížkou nebo s jiným krytem obličeje.

Jaroslav Balaštík Jaroslav BalaštíkFoto Archiv Sport

Je však možné, že se mu zranění zcela nezahojí a na jeho tváři to bude po zbytek života patrné. „Nejsem doktor. Ale mohlo by dojít třeba k určitému propadu obličeje,“ upozornil Janečka. Bližší informace o zdravotním stavu kapitána týmu neměl. „Je to Jardova osobní věc,“ podotkl.

Náhlý obrat událostí donutil vedení PSG Zlín k přehodnocení pohledu na celý případ. Včera dostal klubový právník impulz k tomu, aby vypracoval žalobu na Richarda Stehlíka, který před necelými třemi týdny v duelu základní skupiny Tipsport Cupu na konci vzájemné potyčky praštil útočníka pěstí.

Nepřipravený Balaštík zavrávoral, upadl na led a byl okamžitě převezen do nemocnice. „Hráči jako Stehlík nemají v lize co dělat. Měli by se vymýtit,“ tvrdil den poté bývalý reprezentant v rozhovoru pro deník Sport. „Provokoval, takže si zasloužil naložit,“ sdělil obrovitý zadák Stehlík.

Z vítkovického klubu se včera k novému vývoji kauzy nikdo nevyjádřil. Trenér Alois Hadamczik ani prezident klubu František Černík nebrali mobilní telefony.

Jaroslav Balaštík ze Zlína potvrzuje pověst kanonýra.
Jaroslav Balaštík ze Zlína potvrzuje pověst kanonýra.


Stížnost nepodali

Mezi hráči obou celků je už delší dobu dusno. Každý vzájemný duel bývá vyostřený, borci po sobě na ledě jdou. Balaštík se Stehlíkem patří k nejčastějším účastníkům sporů.

Srpnový střet obou těžkých vah v Tipsport Cupu ale výrazně vybočil z přijatelných mezí a následně se ze stadionu přenesl na stránky deníku Sport. „Nastala absurdní situace. Všichni se začali navážet do Jardy. Místo aby se Vítkovice omluvily, útočily na nás,“ podivoval se včera Miroslav Michalovský, generální manažer PSG Zlín.

Klub si na Stehlíkův faul na oficiálních hokejových místech nestěžoval. Podle Michalovského šlo o výjimečný případ. Ve Zlíně si nebyli jisti, zda by se žádostí o obráncovo potrestáni uspěli.„Šlo o přípravu. Navíc se zdálo, že Jarda bude brzy v pořádku. Proto jsme to dál neřešili,“ vysvětlil.

Absence klíčového útočníka je pro trenéra Zdeňka Veneru den před extraligovým startem nemilou zvěstí. „Myslel jsem si, že Jarda ligu stihne,“ posteskl si Venera.

Posmutnělý je také centr Petr Leška, Balaštíkův dvorní nahrávač. „Jarda bude chybět. Pětky byly poskládané. Měli jsme nacvičené přesilovky a oslabení. To, co jsme měsíc trénovali, se najednou musí překopat. Všechno je jinak,“ mrzelo jej těsně před zítřejší bitvou v Pardubicích proti Dominiku Haškovi.

 

Fotbal na Facebooku

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
10
Finále
Články odjinud


Články odjinud