1. prosince 2009 • 16:16

Budějovice přejely Vary, Turek má další nulu

Autor: Tomáš Zetek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tohle už není náhoda. Fakt, že ne. Z posledních pěti zápasů inkasovali Jihočeši jedinou branku a připsali si pátou výhru. Hrdina posledních dní? Jednoznačně Roman Turek. Českobudějovický gólman včera vychytal čtvrtou nulu během oněch pěti utkáních. Hlavně díky němu domácí sestřelili Karlovy Vary 4:0.

 



V minulém zápase Turkovi překazil úžasnou sérii úspěch kladenského Davida Stielera. Bezgólová série budějovického matadora skončila přesně na 232 minutách. Do absolutního rekordu Vladimíra Hudáčka mu zbývalo něco málo přes půl hodiny čistého času. Nebýt Stielerovy šťastné teče, přepisoval se včera deset let starý rekord tehdy zlínského gólmana.

Hlasy trenérů po utkání
Milan Kupka (České Budějovice): "Odehráli jsme dobré utkání hlavně v defenzívní činnosti. Čekali jsme na zaváhání soupeře, abychom mohli dát gól a nakonec se nám povedli čtyři. Tomáše Micku jsme střelecky probudili přesunutím z pozice centra na pravé křídlo, které mu víc vyhovuje."

Pavel Hynek (Karlovy Vary): "Hráli jsme dobře, v první třetině náš výkon snesl měřítko do chvíle, než soupeř vstřelil druhý gól. Potom byli domácí jasně lepší, pro nás byl problém přechod přes střední pásmo, chyběla nám agresivita, nebyli jsme dostatečně hladoví."
„Zase to byl náš nejlepší hráč,“ shodli se Budějovičtí po výhře nad úřadujícím mistrem. Turkova fazóna je neuvěřitelná. „Je to škoda, že se nepodařilo ubránit na nulu i ten minulý zápas. Už kvůli Edovi (Turkovi) a tomu rekordu by to bylo super,“ zmínil útočník Milan Gulaš.

Ovšem pro Jihočechy je momentálně nejdůležitější, že nastartovali své motory a dál žhaví své vysokooktanové palivo. „Poslední zápasy hrajeme výborně dozadu, nepouštíme soupeře do šancí ani brejků,“ pochvaloval si už po výhře nad Kladnem Roman Turek. Včerejší duel měl ale další třaskavý náboj...

Před třemi týdny to byl jejich první zápas v novém působišti. Navíc po propíraném odchodu ze Sparty. Pavel Hynek, kouč Energie, doma porazil se svým týmem Františka Výborného, tehdy čerstvě jmenovaného trenéra Mountfieldu. Jejich další souboj vyzněl opačně. Včera to byli borci z jihu Čech, kteří svého kouče potěšili.

Tým se pod Výborného taktovkou neskutečně zvedá. Vše staví na poctivé defenzívě a geniálním Turkovi. „Hráli hodně urputně, výborně dozadu. Vlastně jsme neměli jedinou pořádnou šanci,“ potvrdil Petr Kumstát, útočník Energie. „Hráli jsme dobře jen první třetinu, pak už byli domácí lepší a zaslouženě vyhráli,“ dodal Hynek.

Budějovice sbírají úspěchy jako na běžícím pásu. Vládnou hlavně perfektní obranou, ale do formy se dostává i ofenzíva. Třeba včera jí velel Tomáš Vak, jenž si připsal tři body. „Pod novým trenérem jsme se zvedli jako celý mančaft. Hlavně se nám daří hrát dobře vzadu, útočníci víc vypomáhají obráncům a to je strašně znát,“ vyprávěl Vak.

I on si pochvaluje kouče Výborného. Stejně jako většina hráčů. „I když nám to v prvních zápasech tolik nešlo, říkal nám, ať jsme v klidu, že vidí zlepšení,“ řekl muž večera. A ono zlepšení přináší i pořádnou kopici bodů. Z posledních sedmi utkání jich jihočeská parta vydolovala 17!

HC Mountfield České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky:
16. Vak (Gřegořek, Ptáček), 33. Gulaš (L. Květoň), 43. Micka (Vak), 51. Vak (Melichar). Rozhodčí: Hribik, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:6, navíc Snopek (České Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3975.

České Budějovice: Turek - Ptáček, Tůma, Snopek, Gřegořek, Kotaška, Melichar - Micka, Vak, Veselý - Gulaš, Mikeska, L. Květoň - Melichárek, Šimánek, Sailer - Hřebejk, Mertl, Kotrla. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Karlovy Vary: Sáblík - Němec, Tribuncovs, Dobroň, Čutta, Mucha, Parýzek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hluchý, Dej, Pletka - Melenovský, Kristek, Zaťovič - Zucker, Kuběna, Skladaný. Trenéři: Hynek, Baďouček a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud