6. prosince 2009 • 16:07

Plzeň vydřela dva body v Boleslavi až v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Plzně zvítězili ve 31. kole O2 extraligy na ledě Mladé Boleslavi 4:3 v prodloužení a posunuli se tak do čela české nejvyšší soutěže. Dosud vedoucí Vítkovice, které si svůj duel s Kladnem předehrály již v úterý, mají na kontě o dva body méně. Krok s Ostravany srovnal i Zlín. O výhru Západočechů se dnes postaral již po 25 vteřinách nastavení obránce Jiří Hanzlík.



Utkání s plzeňskými Indiány začalo malou slavností, při které generální manažer mladoboleslavského klubu Cyril Suk předal kapitánovi týmu Královi památeční dres s číslem 900 v připomínce počtu zápasů v nejvyšší domácí soutěži, které zkušený útočník odehrál.

Souhrn kola >>>

Do samotného zápasu ale lépe vstoupil soupeř s Plzně. Hned ve třetí minutě rozezvučel ve vlastním oslabení obránce Modrý levou tyč Schwarzovy klece. Zle zatápěli v obranném pásmu Boleslavi i Vlasák a Straka. V sedmé minutě se na druhé straně zdálo, že kotouč skončil za brankovou čárou, ale videorozhodčí to vyvrátil.

Hlasy trenérů
Jiří Šejba (Mladá Boleslav): "Viděli jsme, že Plzeň má výbornou formu. A není to jenom Martin Straka, ale celý tým hraje dobře. Zápas se lámal v prostřední třetině, kde se stav přeléval.

Pro nás bylo rozhodující, že se nám nepodařilo odskočit za stavu 2:1. V takovém utkání nám určitě chyběl důraz Tomáše Sýkory před brankou."

Marian Jelínek (Plzeň):
"Přijeli jsme sem s tím, že chceme alespoň bod a věděli jsme, že to nebude lehké. Boleslav hodně dobrých týmů o body obrala. Také ten zápas byl vyrovnaný a hektický.

Z toho plynulo mnoho chyb ve hře, hlavně přesilovkách, při kterých padaly branky na druhé straně. Konec zápasu už byl hodně emotivní a pro nás je dobře, že jsme nakonec rozhodli v prodloužení, která se nám obyčejně nedaří.

Je to už vždycky hra vabank a proto jsme se dvěma body velmi spokojeni."


Skóre mohl otevřít plzeňský obránce Hanzlík, ale jeho tvrdou střelu efektně semaforem zneškodnil gólman Schwarz. Přesto se nakonec z vedení radovali hosté, když svou šanci proměnil Adamský. Za nejtěsnějšího vedení šli tedy do šaten hosté.

Do druhé části ovšem vlétl domácí tým jako uragán. Hned po 14 vteřinách vyrovnal Pabiška, když tentokrát videorozhodčí po poradě branku posvětil. Skóre domácí tým otočil o tři minuty později, navíc při vlastním oslabení. Role zůstaly stejné jako při vyrovnávací brance. Po perfektní přihrávce oslavence Krále se opět mezi střelce zapsal útočník Pabiška. Hosté se ale nenechali zastrašit a odpověděli domácím stejnou mincí. Při vlastním oslabení se hned z vhazování dostal do úniku Vampola a nemýlil se.

Plzeňským se po dalších pěti minutách opět podařilo dostat do vedení, tentokrát využili po 10 vteřinách přesilovou hru. Po přihrávce Straky neměl problém se zakončením Vlasák. Vedení hostům ale nevydrželo dlouho. Opět při vlastním oslabení Boleslavi se dostal do úniku kapitán Král a byl faulován obráncem Hanzlíkem. Za tento zákrok bylo nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný hráč s přehledem proměnil do levého horního rohu plzeňské klece. Rozuzlení tak měla přinést až závěrečná třetina.

Po brankově bohatém prostřední části se ale diváci v Metrostav Aréně rozhodujícího gólu ve třetím dějství nedočkali. Obě mužstva přitom měla ke vstřelení branky dobré příležitosti, včetně dlouhých výhod přesilových her pěti proti třem. Nejprve Plzeňští nevyužili 77 vteřin dlouhé dvojnásobné přečíslení a před koncem utkání nevyužil tuto výhodu ani domácí klub. Ten měl k dobru dokonce 101 sekund.

Nakonec tak utkání dospělo až do prodloužení, které trvalo pouhých 25 vteřin, neboť druhý bod vystřelil Plzni obránce Hanzlík po nezištné přihrávce kapitána Straky zpoza mladoboleslavské branky.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 3:4 v prodl. (0:1, 3:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Pabiška (Král), 24. Pabiška (Král), 38. Král z trestného střílení - 17. Adamský (Vampola), 32. Vampola (Jiří Hanzlík), 37. Vlasák (Straka, Jan Kovář), 61. Jiří Hanzlík (Straka, Vlasák). Rozhodčí: Husička, Turčan - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 2:1. Diváci: 3920.

Sestavy:

Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, J. Kasík, Šterbák, Duben, Lehikoinen, Frolo - Pabiška, Král, Sup - Bahenský, Nouza, Boháč - Fabuš, Macho, Handlovský. Trenéři: V. Čermák a Šejba.

Plzeň: Pöpperle - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Benda, Modrý, Benák, Dresler, O'Brien - Vostřák, Straka, Vlasák - Hvila, Vampola, Adamský - Pitule, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud