2. srpna 2010 • 11:18

Plzeň loví v zámoří, přijde Kanaďan Lammerse

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Plzně pokračují v trendu z minulé sezony, kdy do týmu přivedli hráče ze Severní Ameriky. Vedení Západočechů získalo v letní přestávce do mužstva již čtvrtou zámořskou posilu, kterou je kanadský útočník John Lammers. Čtyřiadvacetiletý forvard se upsal na rok, ale součástí kontraktu je i roční opce.



"Lammers hrál jednu sezonu po boku Marka Bomersbacka. Je to podobný typ a měl by ho v týmu nahradit," uvedl sportovní ředitel Milan Tichý pro klubový web.

Vytyčil tak Lammersovi nelehký cíl, neboť Bomersback byl společně s Tomášem Vlasákem s 19 zásahy nejlepším střelcem týmu a třetí v klubové produktivitě. Navíc byl vyhlášen nejlepším nováčkem celé soutěže.

Lammers byl reprezentantem Kanady do 18 let. V roce 2004 si ho ve vstupním draftu NHL jako celkově 86. hráče v pořadí vybral Dallas, ale do prestižní soutěže dosud nezasáhl.

V poslední sezoně hájil barvy hned čtyř klubů; za tým Alaska Aces hrál ECHL, v mužstvech Manitoba Moose, Providence Bruins a naposledy Abbotsford Heat pak AHL. Celkem stihl v ročníku 2009/10 včetně play off 83 zápasů s bilancí 64 bodů za 31 gólů a 33 asistencí.

Již dříve získala Plzeň do obranných řad dva Kanaďany, jimiž jsou John Slaney a Nicolas St. Pierre, a také amerického forvarda Nicka Johnsona. Další kanadská posila přiletí do Čech 8. srpna a hned o den později se zapojí do tréninku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud