3. dubna 2019 • 21:23

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 1:4. Kovář s Gulašem brali po třech bodech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň zvítězila v úvodním semifinále Generali play off extraligy na ledě Třince 4:1. Výhru hostů zařídila elitní řada, tři body si připsali Jan Kovář (2+1) a Milan Gulaš (1+2). Hosté také přečkali v prostřední třetině za stavu 2:0 déle než minutové oslabení tří proti pěti. Série pokračuje druhým duelem v Třinci ve čtvrtek od 17:00.



Plzeň uzavřela čtvrtfinálovou sérii o pět dní později než Třinec a na ledě působila v úvodní třetině živějším dojmem. Její kapitán Gulaš zařídil průnikem přesilovou hru, v níž potrestal Růžičkův faul z dorážky Kracík. Při druhé gólové akci už Gulaše nikdo nezastavil, plzeňský hráč si v souboji jeden na jednoho elegantně posadil Galvinše a nechytatelnou ranou rozvlnil síť podruhé. Zúročil tím střeleckou aktivitu hostů 16:8.

Bezchybné to z plzeňské strany nebylo, ale ve druhé minutě tým při úniku Polanského podržel Frodl, který zasáhl levým betonem. V přečíslení dvou domácích na jednoho to vzal na sebe Ondřej Kovařčík, ale minul. To Adamský zkraje prostřední třetiny hostujícího gólmana překonal, ale pravá tyčka byla proti.

Až do 25. minuty se Plzeň zdržela pobytu na trestné lavici, ale poté její formaci v oslabení čekala zkouška ohněm. Za příliš mnoho hráčů a kvůli faulu Kováře, který podrazil Hrubce při návratu do branky, hráli hosté 71 sekund ve třech. Domácí ale Frodla neohrozili a v dohrávané přesilové hře se blýskl obětavým zákrokem Jones, který zblokoval Ciencialovu střelu do odkryté branky.

SESTŘIH: Třinec - Plzeň 1:4. Škoda má první výhru, řádili Kovář s Gulašem
Video se připravuje ...

Plzeň přečkala přečkala ještě jedno oslabení a po něm se stala málokdy vídaná věc - ve vlastním pásmu vybojovala u mantinelu puk a vyrazila do přečíslení čtyři na jednoho. Gulaš s Kovářem ale zbývající hráče nepotřebovali. Kapitán Indiánů ukázkové předložil puk Kovářovi, který ho pohodlně doklepl do prázdné branky.

Třinec začal třetí třetinu přesilovou hru, ale z domácích hokejek se vytratil klid a hráči toho příliš nevymysleli. Oceláři ale nic nevzdali a byli odměněni. Po faulu Pulpána na Michala Kovařčíka nařídil rozhodčí trestné střílení a Martin Růžička dal zápasu povedeným forhendovým blafákem nový náboj.

Další drama ale brzy nato nepřipustil Kovář, který dorazil do sítě Gulašovu střelu. Plzeň pak už bez problémů dovedla utkání do vítězného konce.

Hlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Dobře jsme začali, měli jsme nějaké šance, které jsme nevyužili. Nelepilo nám to. První tři branky jsme dostali po našich hrubých chybách, které by se nám stávat neměly. Zápas byl sice i za stavu 0:2 hratelný, trefili jsme tyčku, nevyužili jsme přesilovou hru. Soupeř z přečíslení čtyři na jednoho dal gól do prázdné brány a tím nám malinko vzal vítr z plachet. Ve třetině jsme proměnili nájezd Martinem Růžičkou, ale z naší strany to nebylo vydařené utkání. Věřím, že zítřejší zápas i výkon bude jiný."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Měli jsme dobrý vstup do utkání, využili jsme přesilovou hru. První třetina se nám povedla, proměnili jsme šance a vedli jsme 2:0. Ve druhé třetině jsme přidali gól, který nás uklidnil, protože známe sílu soupeře. Asi klíčové bylo, že jsme přežili oslabení pět na tři. Kluci to skvěle odbránili. Věděli jsme, že Třinec nic nevzdá, třetí třetina je důležitá. Pro nás smolný nájezd, nicméně jsme přidali čtvrtý gól a už jsme si zápas pohlídali. První bod se nám povedl."

 

Góly

Domácí: 44:07. Martin Růžička

Hosté: 10:42. Kracík, 15:49. Gulaš, 33:14. Jan Kovář, 49:30. Jan Kovář

Sestavy

Domácí: Hrubec (Kantor) – M. Doudera, Roth, Galvinš, D. Musil, M. Adámek, Matyáš – Svačina, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Novotný, Hrňa – Adamský (C), Polanský, Dravecký (A) – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski.

Hosté: Frodl (Miltchakov) – Moravčík, Jones, Pulpán, Čerešňák, Allen, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Jan Kovář (A), Gulaš (C) – V. Němec, Kracík, Indrák (A) – Kantner, Nedorost, D. Kindl – Straka, Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Hodek, Kika – Ondráček, Špůr

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 116 diváků

EXTRALIGOVÝ INSIDER před semifinále: Urve maximálně vyhecovaná Kometa třetí titul v řadě?
Video se připravuje ...

Hráči Plzně se radují z druhého gólu
Hráči Plzně se radují z druhého gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud