3. října 2011 • 15:23

Hokejisty Českých Budějovic by mohl posílit útočník Aleš Kotalík

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Českých Budějovic by mohl posílit útočník Aleš Kotalík. Dvaatřicetiletý hráč se neprosadil do kádru Buffala v NHL a dnes se poprvé zapojil do tréninku extraligového týmu, jehož dres naposledy oblékl před deseti lety.



"Ano, je pravda, že Aleš u nás dnes začal trénovat. Jsme za to rádi a momentálně řešíme, aby u nás mohl hrát," řekl ČTK sportovní manažer HC Mountfield Josef Zajíc.

Kotalík se rozhodl vrátit do Evropy poté, co se jej Buffalo rozhodlo poslat na farmu do AHL. Bronzový medailista z olympiády v Turíně 2006 se do Buffala vrátil v červnu, v kempu se však zřejmě i s ohledem na platový rozpočet týmu do základního kádru neprosadil.

Momentálně to vypadá, že zamíří do Českých Budějovic. "Zatím se k tomu nemohu vyjadřovat, nic ještě není uzavřené. Mohlo by se tak stát tento týden," uvedl Kotalík pro web hokej.cz, který o jeho možném návratu jako první informoval.

Aleš Kotalík si zahrál i za CalgaryFoto ČTK
Rodák z Jindřichova Hradce, který v roce 2009 startoval na mistrovství světa, má s Buffalem smlouvu ještě na tuto sezonu. I proto jsou zástupci českobudějovického klubu opatrní.

"Máme zájem se dohodnout s Buffalem i s Alešem. Jde o to, že musí být uspokojeny všechny strany. Náš cíl je, aby Aleš byl tady a chtěl u nás hrát. Musíme ale splnit všechny podmínky. Jeho případný návrat musí například potvrdit i ředitel soutěže a APK," uvedl Zajíc, který dnes o všech okolnostech návratu jednal i s Kotalíkem.

Útočník, který odehrál v NHL 542 zápasů za Buffalo, New York Rangers, Edmonton a Calgary, se musí rozhodnout sám. "Musí to probrat s právníkem, s agentem. Doufám ale, že by u nás rád hrál," řekl Zajíc na adresu hráče, který do extraligy naposledy zasáhl v průběhu výluky NHL v sezoně 2004/05.

Tehdy hrát za Liberec, neboť České Budějovice působily v první lize.

Kotalík byl oporou národního týmu
Kotalík byl oporou národního týmu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud