Richard Šíma
9. října 2011 • 21:25

Burger dal hattrick a chválí spoluhráče: O našem Australanovi ještě uslyšíme!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S mimořádnou vervou vyrazil vítkovický útočník Jiří Burger do každé ze tří třetin včerejšího duelu s Mladou Boleslaví. Vždy, když se po příchodu ze šatny poprvé dostal na led, vstřelil gól. A protože se hokej hraje na tři třetiny, byl z toho hattrick, který Vítkovicím pomohl k výhře 8:4.



Tři góly vstřelil, na další ukázkově přihrál svému spoluhráči Ujčíkovi. Jím vedený první vítkovický útok nasázel mladoboleslavským gólmanům Hüblovi a Valentovi celkem šest branek. Vítkovický kapitán včera prožil mimořádně vyvedený večer. Vstřelil svůj pátý extraligový hattrick v kariéře, první po třech letech.


Stačil jste vůbec spočítat góly, které jste se svými spoluhráči v prvním útoku Mladé Boleslavi nastříleli?
„Kolik jich bylo, šest? No, co na to říct? Je to super, zvlášť když to od nás v posledních zápasech nebylo úplně ono. Už jsme takový zápas moc potřebovali. Dá se říct, že nám vyšlo snad všechno, co nám vyjít mělo. Nejen nám, ale celému mužstvu. Ale pozor, zůstaňme na zemi. V úterý nás čeká zápas na Spartě.“
Na váš vedoucí gól ve 2. minutě odpověděli hosté po 48 sekundách. V té chvíli to na osmigólový nářez nevypadalo, souhlasíte?
„Souhlasím, v takové chvíli má člověk zákonitě obavy, jak se ten zápas bude vyvíjet. Taky jsem je měl, to musím přiznat. Rozhodující byl náš gól na 5:2. Tím jsme odpor Mladé Boleslavi definitivně zlomili.“

I díky vašemu hattricku si mohli trenéři Trličík s Motákem dovolit dát ve třetí třetině šanci sedmnáctiletému Australanovi Walkerovi. Co soudíte o jeho historické premiéře v české extralize?
„Je to ještě hodně mladý kluk, vždyť je mu teprve sedmnáct. Ale hodně šikovný a je jen dobře, že si hned při své premiéře zapsal taky svůj první bod. Je sice trochu menší postavy, ale já si myslím, že o něm v budoucnu ještě hodně uslyšíme, uvidíte.“

Netropíte si z něj v kabině trochu žerty? Přece jen, kdo to kdy slyšel, aby Australan hrál hokej a notabene českou extraligu.
„Ne, ne, nic takového, my se u nás v kabině chováme k mladým hráčům velmi slušně.“ (směje se)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud