21. listopadu 2011 • 09:35

Pardubice už jsou bez Brendla, kanonýr odešel do Švýcarska

Autor: spo, pab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové Pardubice v poslední době látají sestavu, jak se dá. Vedle dlouhodobě zraněných Somíka, Elkinse a Rákose chyběl v neděli trenéru Pavlu Hynkovi i kanonýr Pavel Brendl. Ten už se ovšem do kádru nevrátí. "Míří do švýcarské ligy," prozradil kouč po zápase, ve kterém góly elitního střelce chyběly - Východočeši prohráli v Kladně 2:4. Brendl nakonec zakotví v Rapperswilu-Jona.



"Pavel nám hodně pomohl, vstřelil za náš tým velmi důležité góly. Ukazuje, že je rodilým střelcem," řekl oficiálním stránkám Pardubic generální manažer Zbyněk Kusý.

Brendl si v šesti zápasech za Pardubice připsal osm bodů za pět branek a tři asistence. "Předložili jsme mu nabídku prodloužení vzájemné spolupráce do konce sezony. Za ní nám velmi pěkně poděkoval, nicméně přednost dal svému švýcarskému angažmá. Rozešli jsme se v dobrém, ve Švýcarsku mu přejeme hodně úspěchů," doplnil Kusý.

Čtyřka draftu NHL z roku 1999, kdy si jej vybrali newyorští Rangers, má ve slavné zámořské soutěži na kontě za Philadelphii, Carolinu a Phoenix 78 zápasů a 22 bodů za 11 branek a stejný počet asistencí. V play off Brendl odehrál dvě utkání a nebodoval.

V extralize před angažmá v Pardubicích odehrál jen dva zápasy za Třinec v sezony 2004/05, kdy byla výluka NHL. Tehdy působil krátce také v mateřské Olomouci v první lize, v druhé nejvyšší finské soutěži v Jokipojatu a v druhé švýcarské lize v Thurgau.

Po dalším marném pokusu se prosadit v NHL odešel v roce 2006 do Evropy, kde prokázal své střelecké schopnosti. V sezoně 2006/07 se stal v dresu Mory s 34 góly nejlepším střelcem Elitserien, následně se prosazoval i v Brynäs a v KHL v Nižném Novgorodu; v ročníku 2008/09 vládl s 35 góly kanonýrům celé soutěže.

Po dvou letech v Nižném Novgorodu začal minulý ročník ve Finsku v Kuopiu a v průběhu sezony odešel do Nižněkamsku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud