27. ledna 2012 • 15:21

Manželka hokejisty Pardubic nechtěla rodit v Česku. Po cestě potratila

Autor: mir
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závažné rodinné problémy přiměly Coreyho Elkinse opustit hokejový tým Pardubic. Americký útočník se ve středu vrátil do USA za svojí manželkou, která náhle potratila dvojčata v šestém měsíci těhotenství. K nešťastné události došlo při cestě Elkinsovy ženy z Česka do Států, kde se rozhodla rodit.



Vzhledem k závažnosti situace Pardubice daly Elkinsovi svolení, aby si své soukromé záležitosti řešil tak dlouho, jak uzná sám za vhodné. Což znamená, že 26letý útočník už se v této sezoně v extralize nemusí vůbec ukázat.

„Corey prožívá velmi těžké chvíle a naprosto chápeme, že rodina je pro něj prvořadá. Náš klub stojí pevně za ním, může se do Pardubic kdykoliv vrátit a pokud to nepůjde, zůstane ve Spojených státech,“ tvrdí Zbyněk Kusý, generální manažer ČSOB Pojišťovna Pardubice.

Podle informací www.isport.cz se choť Coreyho Elkinse rozhodla odletět do Států na poslední chvíli, v rodné zemi se ji zdálo lékařské zabezpečení na vyšší úrovni než zde.

Na svém blogu, kde pravidelně popisovala své zážitky z Česka, nedávno uvedla, že pro ni není jednoduché podstupovat vyšetření na klinice, kde ji personál nerozumí, navíc se ji nezdálo ani vybavení a interiér nemocnice.

Corey Elkins stihl v nejvyšší české soutěži odehrát 26 utkání, s bilancí 6 gólů a 7 nahrávek. Na listopadovém Deutschland Cupu v Mnichově, kde reprezentoval USA, si poranil třísla a od té doby s nimi laboroval, nastupoval nepravidelně.

Pineault odešel kvůli manželčině leukémii

Z relativně podobných důvodů opustil kádr Pardubic loni v létě Adam Pineault. Oblíbený útočník, který na jaře 2010 přispěl k ligovému titulu, se vzdal angažmá poté, co jeho manželce Monique diagnostikovali akutní leukémii.

V jejím případě vypadá vše velmi nadějně, mladá a sympatická partnerka amerického hráče v říjnu v Halifaxu podstoupila transplantaci kostní dřeně, když vhodného dárce našla ve svém bratrovi.

„Zachránil mi život,“ napsala zkraje ledna Monique Pineault s tím, že 100 dní po transplantaci se jí daří výborně.

Corey Elkins stihl dát za Pardubice šest branek
Corey Elkins stihl dát za Pardubice šest branek

Pardubice počítají ztráty

V současnosti čtvrtý tým extraligové tabulky přišel po Elkinsově odletu o dalšího útočníka, vedle něj postrádá dlouhodobě zraněného Ondřeje Rákose, především pak kanonýra Martina Barteka, jenž rehabilituje s poraněnou rukou.

„Věříme, že Martin bude na play off připravený,“ doufá kouč týmu Pavel Hynek.

Koncem měsíce se z Mladé Boleslavi vrátí Jiří Cetkovský, další posila není vyloučena.

„Je těžké najít hráče na trhu, které bychom mohli využít a dovolit si je. Budeme na situaci reagovat podle podmínek, a jak nám to hráčský trh umožní,“ informuje Kusý na klubovém webu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud