3. dubna 2012 • 18:30

Ivan Rachůnek má syna. Dostal jméno po zesnulém bratrovi

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celé pondělí proseděl v porodnici a stihl být u toho. Sparťanský útočník Ivan Rachůnek ještě před odjezdem na včerejší reprezentační sraz v Praze přihlížel cestě na svět svého prvního potomka. Syn dostal jméno Karel Ivan – na počest bratra Karla, který zahynul při zářijové tragédii letadla Jaroslavle.



Hokejová rodina, kterou loni postihla bolestná ztráta, zažívá zase chvíle radosti. „Na kontě“ je má třicetiletý útočník Ivan, prostřední ze tří zlínských bratrů, aktuálně člen reprezentačního týmu, který se připravuje v Praze na květnové mistrovství světa. V pondělí v 13.49 se jeho přítelkyni narodil chlapec jménem Karel Ivan.

Rachůnek prý přesto vůbec neuvažoval o posunutí svého nástupu do dalšího týdnu přípravy národního mužstva. „Ani mě to nenapadlo,“ odmítl. Syna přitom ani ještě nestihl pořádně zapít.

„Zatím žádné velké oslavy neproběhly, jen jsme si s rodiči dali slivovici, nic velikého. Teprve až budu mít trochu volno, tak určitě s kamarády něco podnikneme,“ vysvětloval šťastný otec.

Kdy to volno bude? Až po šampionátu? „Uvidíme, necháme se překvapit. Ještě je do mistrovství spousta času, přijede hodně hráčů. Já si nedělám přehnané ambice, půjdu od zápasu k zápasu,“ zůstal při zemi důrazný forvard.

Ve Spartě v uplynulé sezoně nastupoval poprvé s 21letým bratrem Tomášem, společně se mohli sejít i v dresu národního týmu. Mladší sourozenec ale zamířil na domluvenou výpomoc prvoligovému Chomutovu v boji o extraligu.

„Škoda, výkonnost na to brácha měl, mohl tu být. Situace je ale holt jiná,“ reagoval smířeně Ivan. O Tomáše měl přitom kouč Alois Hadamczik opravdu zájem.

I tak se ale novopečený táta Rachůnek nadcházejících reprezentačních utkání nemůže dočkat. „Moc se těším na mezinárodní hokej, jsou to úplně jiné zápasy než v extralize,“ pokýval.

A doma ho po návratu zase čekají úplně jiné starosti než dosud poznal…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud