Květoslav Šimek
1. října 2012 • 10:32

Bonkova paráda nažhavila Oceláře před očekávanou bitvou s Jágrem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle byla lahůdka! Třinecký kapitán Radek Bonk se v prodloužení zápasu s Libercem protáhnul přes celé hřiště, postupně si povodil hned tři protivníky a nabil na rozhodující gól Martinu Růžičkovi. Třineckou parádu nestačil v bráně uhasit ani reprezentační brankář Ondřej Pavelec.



Oceláři v 7. kole vyhráli nad Libercem 5:4 v prodloužení. Radek Bonk i Martin Růžička si shodně připsali hned tři kanadské body za gól a dvě asistence.

Jejich poslední akce byla exkluzivní! Třinec hrál v prodloužení přesilovku čtyř proti třem, Radek Bonk si s pukem našlápnul za vlastní bránou. Na útočné modré se pohotově vyhnul obrovitému Tomáši Urbanovi, hned poté vysekl kličku Ladislavu Šmídovi a nakonec si položil i Jana Výtiska.

„Ani nevím jak,“ líčil s úsměvem Bonk. „Chtěl jsem nahrávat Květákovi (Květoňovi), ale periferně jsem viděl, že tam bek šel dřív a čekal tu přihrávku. Tak jsem to v poslední sekundě strhnul a bek odjel… Hrát čtyři na tři je obrovská příležitost, tohle se musí využít!“

Martin Růžička už po Bonkově akci střílel prakticky do prázdné. „Růža je kvalitní hráč, když mu to dáte, umí šance proměnit,“ chválil jej Bonk. „To nám loni chybělo, nedávali jsme góly. Zatím nám to klape, tak jsme za to rádi.“

Klape je slabé slovo. Růžička zatím skóroval ve všech sedmi zápasech. Dohromady nasbíral už 13 bodů (8+5) a v kanadském bodování soutěže je o jediný bod druhý za Tomášem Plekancem z Kladna. Navíc si drží úctyhodnou sérii patnácti ligových zápasů v řadě za sebou, v nichž dokázal bodovat. Nasbíral v nich už 28 bodů (16+12).

Ani třinecký centr Radek Bonk, který oproti minulé sezoně shodil dvanáct (!) kilogramů, na tom není o moc hůř. Aktuálně má 12 bodů (5+7), stejně jako další kladenská megahvězda Jaromír Jágr. A pozor! Právě v Kladně bude Třinec v dalším kole ve středu hrát (18.10, TV Fanda).

„Pleky má parádní fazonu, předvádí neskutečné kousky, už se na tenhle zápas těšíme,“ říká Radek Bonk, který s Plekancem dva roky hrál v Montrealu (2005-07). Sám už sice v NHL třetím rokem není, ale nejen v duelu s Libercem ukázal, že stále patří mezi hvězdy českého hokeje.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud