14. října 2012 • 21:16

V Budějovicích dojali Ference. Trubači mu zahráli kanadskou hymnu!

Autor: meš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Staronové posile Českých Budějovic Andrew Ferencovi se dostalo nevídané pocty. Před extraligovým duelem s Karlovými Vary (5:3) pořadatelé nechali loňskému vítězi Stanley Cupu zahrát kanadskou hymnu! A melodie v podání vimperských trubačů ostříleného beka pořádně dojala.



"Určitě ho to potěšilo, dopředu o tom netušil. Dozvěděl se to, až když jsme vstupovali na led. Je to pěkné, že ho čekalo takové přivítání, pro něho to bylo příjemné zpestření. Přece jen je znát, že tu na něho lidé nezapomněli," připomněl domácí útočník Rastislav Dej sedm let starý příběh, ve kterém Kanaďan spolu s Prospalem a Dvořákem pomáhali vrátit do Budějovic extraligu.

Ference nastoupil v neděli podruhé a slavil druhé vítězství. Další posily Hanzal, Prospal či Milan Michálek se na ledě proti Varům neobjevili, ale už jejich přítomnost v kabině Jihočechům evidentně prospívá.

"Je fajn, že tu kluci ze zámoří s námi jsou. Vesměs toho nemají moc odehrané ani natrénované, proto neočekáváme zázraky," má jasno kouč Peter Draisaitl.

"Jejich velký přínos bude v každodenním přístupu, který mohou ostatní sledovat a poznat, jaká cesta vede k úspěchu. Je to případ i Andyho Ference, který herně zatím není na sto procentech toho, co může hrát. Přišel do obtížné situace, ale je patrné, že detaily umí," dodal na adresu svého obránce.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud