18. prosince 2012 • 03:55

1000 KOL EXTRALIGY: Připomeňte si Čajánkův večer se šesti góly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

1. UDÁLOST | Dva hattricky najednou. To je stále dosud nepřekonaný výkon Petra Čajánka, který jako jediný hokejista v extralize dokázal dát šest gólů během jednoho utkání. Mimořádný počin mu vynesl nominaci do ankety u příležitosti 1000 kol extraligy, kterou pořádá iSport.cz společně s hokej.cz.



V zápase 47. kola sezony 1997/98 nastřílel Čajánek do sítě Opavy při vítězství 10:2 rekordní počet branek. Byl to pro něj plodný večer - ve zlínském dresu tehdy navíc přidal jednu asistenci. Poslední zásah přidal tři minuty před koncem ze samostatného nájezdu. Nejvíc produktivně si počínal ve druhé třetině, během níž překonal obranu soupeře třikrát.

Pozdější trojnásobný mistr světa zahýbal historickými tabulkami, ale po zápase tehdy euforii krotil. "Trvám na názoru, že šest branek v jediném utkání ještě superhráče nedělá," tvrdil Čajánek. "Dílem to způsobili spoluhráči perfektními přihrávkami. No, a pak jsem dal nějaké nájezdy," rozebíral svůj výjimečný počin.

Trochu paradoxní bylo, že v předchozích 46 kolech zatížil konta soupeřů jen dvanácti úspěchy.

Společně s dvojicí Jan Čaloun (Litvínov) a Tomáš Sršeň (Vsetín) drží Čajánek také bodový rekord v jednom zápase základní části.

Zítra: Největší penaltové drama

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud