2. ledna 2013 • 13:52

Pohovory, trénink na Nový rok, Valábik přišel o místo. Kometa řeší krizi

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oslava příchodu nového roku? Na tu mohli hokejisté Komety zapomenout. Po sérii pěti porážek v prosinci 2012 je trenéři nahnali do práce hned v první lednový den roku 2013 a nelenilo ani vedení klubu. Kromě toho, že nepokračuje útočník Miloslav Hořava, který si prodlužoval hostování vždy po měsíci, skončil i bek Boris Valábik.



Signál z Komety je jasný: sedmé místo není tím, co bychom očekávali! Přestože Brňané mají k dobru dva zápasy, takže mohou uvažovat o postavení v elitní šestce, poslední špatné výkony spustily řadu opatření.

„Pocítili jsme to všichni. V první řadě jsme si nemohli dát volno na Nový rok a měli jsme trénink, hned na Silvestra proběhly pohovory s vedením klubu, plus děláme na ledě nějaké věci. Snažíme se to vrátit do kolejí, v nichž chceme jet. Snažíme se to spravit, nikomu to není jedno,“ řekl trenér Zdeněk Venera.

Kromě novoročního zápřahu jsou nejvíc vidět i změny v kádru. Univerzální útočník Hořava byl v Kometě na výpomoc a po vyprázdnění marodky bylo jasné, že odejde. Jiná je situace u Valábika, s jehož bilancí -8 bodů a 106 trestných minut panovala nespokojenost.

„Do sestavy se vrací Jozef Kováčik a s týmem už trénuje i Milan Hruška. Boris by se teď nevešel do prvních šesti obránců a není typem hráče, který by měl být sedmým bekem. Proto byl vyřazen z kádru a v současné době jednáme o jeho výměně nebo ukončení angažmá. Mezitím se Boris připravuje individuálně,“ řekl manažer Pavel Zubíček.

Venera připouští, že v Kometě došlo k polevení po výborných výsledcích v první fázi soutěže.

„To hlavní, co potřebujeme, je nepodléhat extrémním situacím. Je velice příjemné číst, že Jágr řekne, že Kometa je nejlepší mančaft. Tomu podlehla jednak spousta fanoušků, jednak si spousta lidí začala dělat obraz o tom, že Kometa nemá s kým prohrát,“ vyvozuje Venera.

Jeho tým hraje v pátek doma v Vítkovicemi a v neděli jede k repríze finále do Pardubic. Vloni ve stejné době na tom byl ještě hůř, 10. ledna se motal na 11. místě tabulky s náskokem pouhých šesti bodů na poslední Mladou Boleslav. Tu pak ale zdolal, přidal další těsné výsledky (2x doma 1:0) a odrazil se nahoru. V to stejné věří Venera i tentokrát.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud