16. července 2013 • 15:40

Hokejista Šimánek: Je to naše práce, tak jsme šli do Hradce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Jiří Šimánek spojil prakticky celou svoji kariéru s Českými Budějovicemi, nyní se ale musel stejně jako další hráči jihočeského extraligového týmu přesunout do Hradce Králové. Majitel klubu totiž licenci i se seniorským kádrem převedl na východ Čech. Čtyřiatřicetiletý útočník tak v minulých dnech dnech musel řešit i stěhování rodiny do Hradce Králové.



"V týmu je dvacet hráčů a každý to bere jinak. Někdo tam přišel před sezonou a teď půjde jinam. Někdo tam hrál patnáct let a ti, co tam jsou dlouho, to berou tak, že odcházejí z domova. Je to ale naše práce a teď jdeme hrát do Hradce Králové," okomentoval Šimánek stěhování týmu.

Stejně jako další hráči neměl jinou možnost než jít s klubem do nového města. "Mám platnou smlouvu. Šel ale celý tým, což je výhoda. Jsme na sebe zvyklí a v začátku nám to pomůže," řekl novinářům.

Šimánek je českobudějovickým odchovancem a mimo jižní Čechy působil jen krátce, když hostoval ve Vsetíně a v Liberci. Stěhování ale bere s nadhledem.

"Rozdíl je jen v tom, že normálně na to má hráč tři čtyři měsíce, teď to bylo rychlejší. Myslím si, že všichni jsme se s tím popasovali dobře. I kluci říkali, že už to mají zařízené," uvedl dosavadní českobudějovický kapitán.

Přesun celého týmu do Hradce Králové tak jistě udělal radost realitním makléřům. "Většina z nich vždy říkala, už mi volal někdo od vás. Myslím si, že prodávající byli hodně spokojeni," pousmál se Šimánek, který se na východ Čech přesune i s rodinou. Manželku a dcery nechtěl nechat samotné v Českých Budějovicích.

"Velké rozhodování to nebylo. Řekli jsme si, že půjdeme všichni," konstatoval. Po skončení svého angažmá v Hradci ale počítá s tím, že se vrátí opět na jih. "Bydlím za Budějovicemi a tam se chci vrátit. Jen teď sebereme, co budeme potřebovat, a přesuneme se tam, kde budeme hrát."

Podmínky v Hradci Králové si byl společně s dalšími hráči prohlédnout na konci června, příprava na ledě mužstvu začne v příštím týdnu. A to už se podle Šimánka přesun klubu příliš řešit nebude.

"Maximálně si řekneme svůj zážitek s tím, jak kdo dával do kupy ubytování," předpokládal útočník s reprezentačními zkušenostmi. Po přesunu klubu se mohou Šimánek a spol. těšit i na regionální derby s Pardubicemi. V Českých Budějovicích něco podobného nezažili.

"Určitě ty zápasy budou mít náboj a fanoušci si přijdou na své. Doufám, že atmosféra bude výborná, v té se vždy hraje lépe, než když je ticho na zimáku," řekl Šimánek.

Doposud do Pardubic ale moc rád nejezdil. "My jsme tam vždy jeli s tím, že jsme tam vyhráli asi dvakrát za patnáct let. Snad se nám tam bude dařit více," pousmál se Šimánek.

Zkušený útočník si ale dobře uvědomuje, že na nové štaci si hráči budou muset fanoušky získat. "Pro Hradec to bude v začátku cizí tým a budeme je muset získat na svoji stranu tím, jak budeme hrát. Aby nás vzali za své a fandili nám," dodal Šimánek.

Znak nového extraligového hokejového týmu Mountfield HK
Znak nového extraligového hokejového týmu Mountfield HK

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud