Zdeněk Janda
19. prosince 2013 • 09:48

Jágr si vybral do Kladna kouče Čelanského. Je o šest let mladší než on!

Autor: Zdeněk Janda, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport se potvrdily, hokejové Kladno jako hlavní trenér přebírá Jiří Čelanský, naposledy působící v Chomutově. Trenérské trio doplní Jan Neliba a Josef Zajíc, dva kladenští patrioti. Všichni trenéři se funkce chopí okamžitě a povedou hráče už při čtvrtečním tréninku.



Čelanský, kterému je 35 let a je tedy o šest let mladší než majitel Rytířů Jaromír Jágr, působil v extraligovém Chomutově, ale zkušenosti sbíral především ve Slavii, kde tři roky působil jako asistent Vladimíra Růžičky.

„Ve hře bylo více jmen, ale Jaromír se rozhodnul pro Jiřího Čelanského i proto, že je to trenér pracující koncepčně a systém hry týmů, které vedl, byl velmi kvalitní,“ vysvětluje volbu nového kouče výkonný ředitel klubu Václav Bartoš.

„V hokejovém myšlení mají k sobě blízko. Asistenti Jan Neliba a Josef Zajíc mají sice trochu jiný systém práce, ale to vůbec nevadí. Spojuje je pracovitost, bojovnost, čestnost, férovost a především týmový duch. Všichni znají a budou plnit svou roli,“ dodal.

Chomutov zachránil, ale letos to nešlo

Čelanský ze Slavie vloni zamířil do prvoligové Kadaně, jež úzce spolupracuje s Chomutovem. A právě na střídačku chomutovských Pirátů byl dosazen koncem ledna, kdy vystřídal Mikuláše Antonika.

Splnil cíl v podobě záchrany mezi elitou a dočkal se prodloužení kontraktu. V Chomutově se stal i sportovním manažerem. Hodně nevydařený vstup Severočechů do této sezony se však stal rodákovi z Havlíčkova Brodu osudným a od týmu, který se potácel na dně extraligové tabulky, byl v první polovině listopadu odvolán.

Začátkem prosince se pak Čelanský vrátil na post hlavního kouče Kadaně, ale po nabídce Kladna se dohodl s vedením Sportovního klubu na rozvázání spolupráce. S kladenským vedením je domluvený na smlouvě do konce sezony 2014/15.

Šedesátiletý Neliba skončil před více než dvěma týdny v Žilině kvůli neuspokojivým výsledkům. Přestože po jeho letním nástupu se týmu zpočátku dařilo, Žilina se postupně propadla až na poslední příčku. Na Slovensku Neliba v minulosti trénoval i Slovan Bratislava a Nitru, v sezoně 2011/12 působil v mezinárodní lize EBEL u maďarského Székesfehérváru.

Českou extraligu vyhrál člen bronzového kádru z MS 1981 jako trenér třikrát se Vsetínem. Bohaté zkušenosti má Neliba také z koučování v mateřském Kladně, Znojmě, Českých Budějovicích, Mostu a finském Kuopiu.

Pětačtyřicetiletý Zajíc působil jako generální manažer kladenské mládeže, v minulosti byl i sportovním manažerem Českých Budějovic.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud