28. prosince 2013 • 22:30

VIDEO: Létaly helmy i pěsti. Boháč trestal Káňův drsný hit

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zápasech Komety Brno proti Plzni není od jejich bitev v semifinále sezony 2011/12 o náboj nouze, jejich poslední střet to jen potvrdil. Devět minut před koncem, za rozhodnutého stavu 5:1 pro Brno, se porvali domácí Jan Káňa a Dominik Boháč z Plzně. K nadšení vyprodané haly zakončil pěstní výměnu povalením soupeře na zem Káňa. Podtrhl tak dominanci Komety.



MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 12. • 17:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:1
ONLINE
28. prosince
17:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 05:29. T. Svoboda, 14:28. J. Hruška, 24:48. Burian, 35:57. Kováčik, 45:04. D. Nosek

Hosté: 19:27. Duda

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Nosek, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Žižka, Kuboš, Sedlák – T. Vondráček, Čermák (C), J. Hruška – T. Svoboda, Němec, J. Káňa II. – Novotný, Koreis, Burian – H. Zohorna, Pivko, Wasserbauer. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Mensator (Machovský) – Jiří Hanzlík, D. Růžička, Jeřábek, Slovák, Mozík, Boháč, Moravčík – Pletka, Straka (C), Duda – Vlasák, Kašpařík, Kratěna – J. Sýkora, Lev, Schleiss – Hollweg, Holec, Dvořák, Indrák. Trenér: Milan Razým.

Rozhodčí

Milan Minář (Olomouc), Robert Čech (Vrbovec u Znojma) – Jiří Flegl (České Budějovice), Milan Štofa (Příbram)

Stadion

KAJOT ARENA - Brno

Návštěva

7200 (vyprodáno) diváků

Káňa sice postavou není velký, ale troufá si. Potvrdil to už nastoupením do nerovného souboje s Alešem Píšou, taky 26. prosince ve Zlíně to kolem něho jiskřilo.

Tam ale s úsměvem vykládal, že o vánočních svátcích se do ničeho pouštět nechtěl. Za dva dny už se zdráhat nemusel.

Káňa sestřelil Sýkoru a Boháč ho šel ztrestat. Na zemi skončili oba
Video se připravuje ...

S Boháčem si to rozdali poté, co Káňa zbořil rozehrávajícího plzeňského Jána Sýkoru. Zatímco ten odletěl kus daleko, Boháč vystartoval k odplatě. Možná mu ujely nervy i z toho, jak Plzeň dostávala v Brně na frak. Tak to zkusil vyvážit bez rukavic.

Káňa se nedal, z férové rvačky vyšel se ctí, když ho padající sok stáhl k ledu. Brněnský bourák byl ale navrchu, takže pro domácí diváky byl vítězem právě on. V euforii pak zamával do kotle a vydal se do šatny. Po cestě si ještě plácnul s fanoušky v tunýlku, svoji chvilku si užil. Oba sklidili tresty 2+2+10 minut a bývali mohli v zápase v klidu skončit, kdyby se do sebe pustili o vteřinu později.

Takhle, v čase 51:00, museli rozhodčí kalkulovat i s případným prodloužením, a tak na jejich 14 trestných minut oba bojovníky poslali zpět z útrob haly na trestné lavice.

Káňa se na tu svoji vrátil s pytlíkem ledu na ruce. Ten ho chladil, výborný týmový výkon Brna a výhra nad mistrem ho naopak musely zahřát.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud