17. ledna 2014 • 21:20

Martynek dva a půl měsíce nedal gól, teď pomohl zdolat Slavii

Autor: ška
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když 1. listopadu v utkání 17. kola s Chomutovem konečně protrhl střelecké trápení, Rostislav Martynek určitě nepočítal s tím, že do jeho dalšího gólového zápisu uběhne dva a půl měsíce a 22 zápasů. Dočkal se až teď proti Slavii, jeho trefa z konce první třetiny na 3:0 navíc byla vítězná, Verva se po šedesáti minutách hry radovala z výhry 4:2.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 17:30
HC Verva Litvínov
HC Verva Litvínov
4:2
ONLINE
17. ledna
17:30
HC Slavia Praha
HC Slavia Praha
Góly

Domácí: 09:11. Jánský, 11:36. Kousalík, 15:58. Martynek, 43:57. Trávníček

Hosté: 24:46. Sklenář, 59:08. Bednář

Sestavy

Domácí: Francouz – Posmyk, Kousalík – Pavelka, Šlégr – Stříteský, Chaloupka – Jánský, Piroš, Ručinský – Černý, Gerhát, Lukeš – Martynek, Jurčík, Trávníček – Rapáč, Smolka, Pšurný

Hosté: Svoboda (16. Furch) – Wharton, Kadlec – Knot, Kolařík – Štich, Valach – Holub – Krenželok, Langhammer, Bednář – Tomica, Jelínek, Žejdl – Skokan, Růžička, Sklenář – Stránský, Klhůfek, Poletín

Rozhodčí

Pešina, Hradil – Bádal, Pouzar

Stadion

ZS Ivana Hlinky

Návštěva

5124 diváků

„Byla to taková doba, že jsem to už ani neřešil,“ ulevil si útočník, jenž precizním blafákem vyhnal z branky Adama Svobodu, kterého nahradil Dominik Furch.

„Rozhodl začátek, kdy jsme soupeře rychle napadali. Vrátili jsme se k aktivní hře, která nás zdobila v zápasech bezprostředně po výměně trenérů,“ připomíná Martynek. „Slávisté si v kabině po první třetině asi něco řekli, zlepšili se, ale zápas jsme si už v klidu pohlídali. Teď potřebujeme potvrdit body venku, i když ve Zlíně to nebude jednoduché,“ doplňuje.

Při široké marodce litvínovští trenéři lepí sestavu, jak se dá. Při začlenění Martynka ke zkušenému Trávníčkovi a mladíkovi Jurčíkovi měli šťastnou ruku, trojka si na ledě rozumí a dává i góly. Vždyť proti Slavii se postarala o polovinu z nich.

Jsem rád, že jsme konečně zabrali a mužstvu pomohli. Za zraněné kluky to musíme vzít na sebe my ostatní. Teď se sezona láme, na hraně postupu do play off může rozhodovat každý bod. Nesmíme si dovolit žádný výpadek,“ burcuje Martynek.

SESTŘIH: 39. kolo hokejové extraligy, Litvínov - Slavia 4:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud