30. ledna 2014 • 08:52

Liberec rozšiřuje brankářský tým. Získal zkušeného Slováka Lašáka!

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bílí Tygři bojují v extralize o předkolo play off a pomoci vyhnout se play out má i slovenský gólman Ján Lašák, který bude se severočeským mužstvem už ve čtvrtek dopoledne trénovat.



"Jsme velmi blízko podepsání smlouvy. Můžu potvrdit, že Ján Lašák dnes bude s Libercem trénovat. Nic však ještě podepsaného není, jednat budeme odpoledne," potvrdil tiskový mluvčí Bílých Tygrů Martin Kadlec.

Bílé šelmy v této sezoně zatím v kleci střídaly slovenského Marcela Melicherčíka (30 zápasů a úspěšnost 90,97 %) a Marka Schwarze (19 zápasů a úspěšnost 89,88 %). Nedvěd a spol. mají po Chomutovu podle počtu obdržených branek druhou nejhorší obranu v extralize (142 inkasovaných gólů).

Čtyřiatřicetiletý mistr světa z Göteborgu z roku 2002, který v letech 2004 až 2009 působil v Pardubicích, v minulých čtyřech sezonách chytal postupně v Košicích, v KHL v Atlantu Mytišci, ve Finsku za Jokerit Helsinky a pak opět v KHL za Chabarovsk a Spartak Moskva.

Lašák za Trenčín, který je ve slovenské extralize aktuálně osmý, odchytal 34 zápasů s průměrem 2,66 obdržené branky, úspěšností 92,41 procenta a dvakrát udržel čisté konto.

Účastník devíti mistrovství světa, na kterých vedle zlata získal i stříbro a bronz, a dvou olympijských her má na kontě i šest zápasů v NHL v dresu Nashvillu. V české extralize získal v roce 2005 titul s Pardubicemi, kam přišel z Petrohradu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud