18. dubna 2014 • 18:00

Jako přes kopírák! Kometa znovu prohrála na zlínském ledě 0:3

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Zlína ovládli i druhé finále play off extraligy a porazili Kometu Brno znovu 3:0. Gólman Libor Kašík opět udržel čisté konto, všechny branky domácí vstřelili v přesilových hrách. O dvě z nich se postaral Antonín Honejsek, třetí přidal Ondřej Veselý.




V brance Komety se na rozdíl od prvního finále objevil Čiliak a stejně jako na druhé straně Kašík na začátku moc práce neměl. Hosté sice začali aktivněji, skóre se však ani jednomu týmu nepodařilo otevřít ani v úvodních přesilových hrách.

Druhou početní výhodu již ale domácí sehráli mnohem lépe a zejména Zámorský s Honejskem byli blízko gólu. Krátce po skončení trestu Vondráčka fauloval Kempný a tentokrát už se Zlín v přesilovce trefil. Na ideální Čajánkovu přihrávku si najel Veselý a posunul domácí do vedení.

Brňané přidali na důrazu a na ledě se začalo jiskřit. Vyrovnat mohl Pivko, ale Kašíka překonat nedokázal. Zlín se soustředil hlavně na pozornou obranu, Kometa měla střeleckou převahu, brankář domácích byl ale pozorný.

SESTŘIH: Finále hokejové extraligy, Zlín - Kometa Brno 3:0
Video se připravuje ...

Zvýšit vedení PSG mohl při signalizované početní výhodě Kotvan, netrefil však prázdnou branku. Před koncem druhé třetiny ale rozjásal vyprodaný stadion Luďka Čajky v další přesilovce Honejsek, který se trefil mezi Čiliakovy betony.

Při dvoubrankovém vedení Zlína se tak opakovala situace z předešlého dne. Kometa se tlačila do útoku, ale narážela na připraveného a zkonsolidovaného soupeře. A pozorný Kašík prodlužoval sérii neprůstřelnosti v soubojích s Brnem. Neinkasoval totiž ani v posledním duelu v základní části.

Navíc v 54. minutě byl vyloučen Tomáš Svoboda a Zlín potřetí udeřil v přesilové hře. Již po sedmi sekundách trest ukončil Honejsek a přiblížil domácí druhé výhře v sérii. Kometa se snažila duel zdramatizovat při dlouhé power play posílené i přesilovou hrou. V samotném závěru došlo i na bitku Millera s domácím Kubišem, kanadský bek přitom až do té doby nehrál.

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Veselý (Čajánek, Honejsek), 40. Honejsek (Veselý, Čajánek), 55. Honejsek (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Zlín: Kašík - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Matějíček, Řezníček - Honejsek, Čajánek, Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - Dujsík, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, od 59. navíc Miller - Vondráček, Čermák, Pivko - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška - Raška, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zleva Petr Čajánek ze Zlína a Libor Pivko z Brna
Zleva Petr Čajánek ze Zlína a Libor Pivko z Brna

MATCH OVERVIEW LEGACY
18. 4. • 18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
3:0
ONLINE
18. dubna
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 15:14. Veselý, 39:24. Honejsek, 54:04. Honejsek

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kašík (Štůrala) – Zámorský, Urbanec, Kotvan, Marušák, Řezníček, Matějíček – Veselý, Čajánek, Honejsek – Köhler, Leška, Balaštík – Kubiš, Melenovský, Ondráček – Čech, Holík, Okál – P. Sedláček

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Žižka, Dujsík, Kempný, Kováčik, Dlapa, Kuboš, Miller – Pivko, Čermák, Vondráček – Káňa, Němec, T. Svoboda – J. Hruška, Koreis, J. Svoboda – Burian, Mrázek, Raška – Novotný

Rozhodčí

Fraňo, Pešina – Barvíř, Blümel

Stadion

ZS Luďka Čajky

Návštěva

7 000 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud