27. května 2014 • 09:30

Bílí Tygři ulovili zvučnou posilu, vítěze Stanley Cupu Škoulu

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden matador s nepřebernými zkušenostmi z NHL pod Ještědem skončil, druhý v Liberci začíná. Bílí Tygři sice přišli o kapitána Petra Nedvěda, od příští sezony za ně bude válet vítěz Stanley Cupu z roku 2001 Martin Škoula. Litoměřický rodák podepsal se severočeským klubem smlouvu na rok s roční opcí dnes dopoledne.



„V podstatě jsem vždy hrál v cizině a z rodinných důvodů jsem chtěl být co nejblíže Litoměřicím, kde bydlíme. Není to sice coby kamenem dohodil, ale je to v dojezdové vzdálenosti. Jednání nebyla složitá, ani dlouhá, našli jsme společné řešení a jsem za tuto možnost rád,“ řekl po podpisu smlouvy bývalý hráč Colorada, Anaheimu, Dallasu, Minnesoty, Pittsburghu či New Jersey, za které včetně play off odehrál v NHL více než 800 zápasů.

Po odchodu z Ameriky hrál Kontinentální ligu za Avandgard Omsk a naposledy za Slovan Bratislava, kde v poslední sezoně v 54 zápasech nasbíral 13 kanadských bodů. Českou extraligu zakusil jen v jedné sezoně 2004-2005 během výluky NHL za Litvínov.

„Už je to hodně dlouho, že? Ale občas jsem něco viděl v televizi. Česká extraliga je trochu i podceňovaná. Je tady spousta dobrých hokejistů. Nebude to nic jednoduchého, ale je na mně, abych si na zvyknul a přizpůsobil se,“ pověděl vítěz Stanley Cupu z roku 2001 a účastník třech mistrovství světa.

„Po příchodu Martina Škouly se na novou sezonu připravujeme v podstatě v kompletním složení, neboť po loňském poměrně velkém doplnění jsme tentokrát hledali jen dílčí doplnění věcí, které nám scházely, tedy zarputilost, tvrdost a razance vepředu i vzadu. Věříme, že posily a zejména Martin nám v těchto věcech pomohou,“ vysvětlil generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech.

Liberec již v letní pauze posílil ze Slavie Lukáš Krenželok a Petr Jelínek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud