14. srpna 2014 • 21:44

Extraligové kluby JEDOU! Proti zahraničním sokům vyhrávaly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České extraligové celky měly v dnešních přípravných zápasech velkou úspěšnost proti zahraničním soupeřům. Litvínov doma získal po výhře 7:3 skalp účastníka Kontinentální ligy Vladivostoku, Slavia vyhrála ve švýcarském Le Sentier nad Ženevou 3:0 a na Rona Cupu v Trenčíně Zlín zdolal Skalici 2:0 a Kometa Brno domácí Duklu 4:1. Na Steel Cupu vyhrál Třinec nad Košicemi 4:0, pouze Vítkovice podlehly týmu KHL Severstalu Čerepovec 3:5.



Litvínov rozhodl ve třetí třetině, v níž za vyrovnaného stavu 3:3 skórovali Robin Hanzl, Kamil Piroš, Juraj Majdan a Pavel Písařík. Za Slavii se dvakrát trefil Slovák Erik Weissmann a pojistku přidal v závěru Jaroslav Bednář.

Mistrovský Zlín si připsal první výhru v přípravě na blížící se začátek extraligy. Berani vstoupili vítězně do turnaje Rona Cup v Trenčíně, kde porazili Skalici 2:0. Góly se o to postarali osmnáctiletý Dominik Hladiš a o dva roky starší Dominik Matula. Čisté konto udržel Luboš Horčička.

Zlín, který se dosud utkal jen s Třincem a prohrál 3:6, následně vyhrál i samostatné nájezdy, které jsou v případě rovnosti bodů pomocným kritériem pro určení konečného pořadí na turnaji. Dalším soupeřem týmu trenéra Rostislava Vlacha budou v sobotu hráči Nitry.

Kometa vedla nad Trenčínem po první třetině díky trefám Silvestera Kuska a Tomáše Svobody 2:0, pak snížil Juraj Rožník, ale výhru pojistili nová posila Tomáš Vincour a Jan Káňa.

Třinec na Steel Cupu vyhrál nad Košicemi díky brankám Vladimíra Draveckého, Tomáše Polanského, Davida Ciencialy a Zbyňka Irgla, čisté konto udržel Šimon Hrubec. Vítkovice díky dvěma trefám Jana Káni sice s Čerepovcem otočily v úvodní části stav na 2:1, ale pak už jen marně doháněly ztrátu.

V soubojích českým celků zdolala Sparty Liberec 3:0 po gólech Lukáše Cingela, Jana Buchteleho a Tomáše Rolinka, čistý štít udržel Rastislav Staňa. Plzeň vyhrála na ledě prvoligových Českých Budějovic 4:1 a Pardubice prohrály ve Žďáru nad Sázavou s extraligovým nováčkem Olomoucí 2:3 po samostatných nájezdech.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud