4. října 2014 • 13:06

Boleslav posiluje na brankovišti, z Vítkovic přijde hostovat Málek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Roman Málek bude v kariéře pokračovat v extraligové Mladé Boleslavi. Do kádru nováčka soutěže odchází na hostování z Vítkovic, které s jeho službami již dále nepočítaly. Oba kluby dohodu potvrdily na svých oficiálních internetových stránkách.



"Roman je brankář, který s sebou přinese zkušenosti a zdravou konkurenci," uvedl trenér Bruslařského klubu František Výborný. Mladoboleslavští doposud sázeli na dvojici David Rittich, Michal Valent. "Brankářský post je prakticky ten nejdůležitější a my jsme na něm chtěli ještě zapracovat," doplnil Výborný.

Sedmatřicetiletý Málek odchytal v extralize přes 600 zápasů za Slavii, Plzeň, Karlovy Vary, Spartu a Vítkovice. Již v minulé sezoně se ale ve Vítkovicích stal nadbytečným a klub s jeho službami i přes platnou smlouvu nepočítal. Krátce hostoval ve Spartě, teď odchází do Mladé Boleslavi.

"Jsem rád, že budu mít opět příležitost si zachytat. Z Vítkovic ale neodcházím s nějakou záští, prožil jsem tady krásné sezony a mám nač vzpomínat," uvedl Málek, který do ostravského týmu přišel v roce 2010 a hned v první sezoně mu pomohl k postupu do finále play off.

Dohodu o Málkově odchodu si pochvaloval i generální manažer Vítkovic Petr Husička. "Konečně jsme dospěli k závěru, který je výhodný pro všechny. My jsme samozřejmě Romanovi vděční za to, co pro nás v minulých letech udělal. Nyní ale byl mimo kádr a přitom stále u nás, proto jsme pracovali na tom, aby mohl přestoupit do jiného extraligového celku," uvedl Husička.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud