24. října 2014 • 21:00

Kuriózní gól! Vlach si dal vlastňák do prázdné, gól připsali brankáři

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brněnský brankář Marek Čiliak si v repríze loňského finále mezi Zlínem a Brnem připsal kuriózní gól. Ve 40. minutě si totiž vstřelil do prázdné brány vlastní gól Roman Vlach, který byl nakonec připsán právě brněnskému brankáři.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 10. • 18:20
PSG Zlín
PSG Zlín
3:6
ONLINE
24. října
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 26:22. Balaštík, 39:59. Leška, 59:23. Tesařík

Hosté: 6:17. Hruška, 7:33. Dočekal, 8:57. Káňa, 30:33. Vondráček, 39:20. Čiliak, 44:23. Čermák

Sestavy

Domácí: Kašík (Hromada) – Marušák, Kotvan, Tesařík, Řezníček, Žižka, Matějíček, Horák – Okál, Leška, Veselý – Balaštík, Vlach, Říčka – Ondráček, Holík, Köhler – Sedláček, Hladiš, Čech.

Hosté: Čiliak (Falter) – Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Malec – Ton, Němec, Hruška – J. Svoboda, Čermák, Dočekal – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek, Kusko, Káňa.

Rozhodčí

Homola, Pešina – Jindra, Zíka

Stadion

ZS Luďka Čajky

Reprízu loňského finále mezi Zlínem a Brnem ovládli hosté už od začátku. Pozoruhodný gól byl však ten na 5:1 pro Kometu. Ve 40. minutě signalizoval sudí trest pro Brno, a tak Libor Kašík pelášil z brány na střídačku, aby ho nahradil šestý hráč v poli.

Signalizovaného trestu si však zřejmě nevšiml zlínský útočník Roman Vlach, který v útočném pásmu vyhodil kotouč přes všechny čáry přímo do prázdné brány svého týmu. A jelikož hokejové statistiky neznají vlastní góly, připisuje se trefa hráči z druhého týmu, který se puku dotkl jako poslední. V tomto případě to byl netradičně brankář Marek Čiliak.

Kuriózní gól! Vlach si dal vlastňák do prázdné, gól připsali brankáři
Video se připravuje ...

Čiliak se tak stal druhým gólmanem v historii samostatné české nejvyšší soutěži, kterému bylo připsáno vstřelení branky. Poprvé se to stalo Dominiku Furchovi, který v roce 2012 stejným způsobem dal gól, tentokrát v play out do sítě Litvínova. V základní části je tak Čiliak zatím jediným brankářem s trefou ve svých statistikách.

Ton se snaží dotlačit kotouč za záda zlínského brankáře Kašíka
Ton se snaží dotlačit kotouč za záda zlínského brankáře Kašíka

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud