23. listopadu 2014 • 22:34

Co na to disciplinárka? Dlouhý sejmul Broše, tomu odletěla helma

Autor: tej, ixs
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj extraligových nováčků Mladé Boleslavi a Olomouce doprovázela napjatá atmosféra, která vygradovala ve 30. minutě. To Radek Dlouhý totiž tvrdě loktem sejmul Michala Broše, kterému až odletěla helma. Olomoucký útočník za zákrok dostal trest do konce utkání, přímo na ledě se ještě strhla šarvátka. Broš se už do utkání nevrátil, podle informací utrpěl otřes mozku. 



V polovině druhé třetiny zápasu domácí Mladé Boleslavi s Olomoucí (4:2) téměř plný stadion ztichl. Kanonýr Michal Broš schytal od hostujícího útočníka Radka Dlouhého ránu do hlavy. Klíčový hráč Bruslařů se po tvrdém úderu loktem poroučel k zemi a dlouho se nezvedal. Prognózy nejsou vůbec dobré. „Michal má už třetí otřes mozku během měsíce. Je otázkou, jak na tom bude v dalším průběhu soutěže,“ řekl týmový lékař Boleslavi MUDr. Radek Langer.

Domácí útočník nebyl schopen vstát a kolem něj se strhla mela, kterou nakonec rozhodčí uklidnili. Broš poté s pomocí spoluhráčů odjel do útrob stadionu. Podrobnosti o jeho stavu zatím nejsou. „Teprve v nemocnici se uvidí, ale Michal ani nebyl schopen chodit,“ uzavřel lékař Bruslařského klubu.

Likvidace Broše. Dlouhý z Olomouce sestřelil útočníka Boleslavi loktem do hlavy
Video se připravuje ...

Faulující forvard Radek Dlouhý dostal trest na 5 minut + automatický trest ve hře. Trenér Olomouce Jiří Dopita faul nezpochybnil, ale za svého svěřence se postavil. „Určitě můžu mluvit za Radka Dlouhého, když řeknu, že to nebyl úmysl,“ řekl. „Byla to shoda okolností, Radek mu šel do těla, ale Michal se bohužel sehnul,“ mrzelo kouče.

Byl to klíčový moment celého zápasu. Od této chvíle led mladoboleslavské ŠKOENERGO Arény připomínal spíše bojiště než hokej. Rozhodčí rozdali celkem 73 trestných minut. Emocemi nabité utkání nováčků však podruhé v sezoně zvládli lépe Bruslaři a zvítězili 4:2.

SESTŘIH: 23. kolo extraligy, Mladá Boleslav - Olomouc 4:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud