11. prosince 2014 • 11:33

Herec Vampola. Útočník Liberce znovu pyká za filmování

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již v říjnu přišel o desetinu svého platu. Teď zaplatí desátek z měsíční mzdy znovu. Ano, už podruhé v této sezoně disciplinární komise potrestala libereckého Petra Vampolu za filmování, kterého se dopustil v posledním utkání s Kometou (4:2).



„Hráč se pokusil využít předchozího nedovoleného zákroku protihráče Jana Hrušky k tomu, aby ve chvíli, kdy protihráč od nedovoleného jednání prokazatelně upustil, ovlivnil zvýrazněným pádem na ledovou plochu úsudek rozhodčích a získal výhodu pro vlastní mužstvo,“ vysvětlil předseda disciplinární komise Karel Holý.

Nepoučitelný Vampola zopakoval nasimulovaný pád i proti Brnu
Video se připravuje ...

Brněnského Jana Hrušku poslal sudí Petr Lacina v 54. minutě na trestnou lavici za jasné držení, Petra Vampolu k nelibosti domácích fandů za nafilmovaný pád a přehrávání rovněž. Bílí Tygři tak přišli o dvouminutovou výhodu přesilové hry.

Dodatečný trest je stabilně daný: deset procent ze základního platu dolů.

Stejnou pokutu už liberecký útočník dostal v říjnu po duelu s Plzní. Tehdy se proti postihu i odvolal s tím, že není typ hokejisty, který by filmovanal pády. Jenže neúspěšně.

Nyní se Vampola na toto téma odmítl vyjádřit. Co na to trenér Severočechů? „Petr je zkušený hráč, určitě si to druhé potrestání rozebere a vyřeší sám v sobě. Pevně věřím, že se z něho poučí a udělá všechno pro to, aby další takový trest nepřišel,“ říká kouč Rostislav Čada, který hráče nabádá k tomu, aby v zápase nesimulovali.

Petr Vampola poprvé nasimuloval pád v utkání s Plzní
Video se připravuje ...

„Vždy jsem to dělal, celou svou trenérskou kariéru. Je to jediné možné řešení, jak v utkání uspět. Hráč musí hrát poctivý hokej, ve kterém lze přijmout, akceptovat či pochopit faul v rámci boje o puk, ale vše jiné je zbytečné a je proti tomu třeba bojovat,“ doplňuje Čada, který potírání simulantů pokládá za správné.

„Pokud to budou rozhodčí v tomto smyslu posuzovat, je to přínos pro fair play i hokej jako takový. Mrzí mě jen to, že bylo signalizováno vyloučení a my jsme mohli hrát dvouminutovou přesilovku. Rozhodčí však posoudil zákrok jako filmování a mně nezbývá nic jiného než to přijmout,“ uzavírá Čada.

S Vampolou bude filmování řešit až na dnešní interní poradě.

Kdo už letos platil za filmování:

Petr Vampola (Liberec) 2x

Radan Lenc (Mladá Boleslav)

Zdeněk Okál (Zlín)

Jan Káňa (Vítkovice)

David Kajínek (Liberec)

Petr Leška (Zlín)

Michal Poletín (Slavia)

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud