15. prosince 2014 • 05:00

Hradec vedl 5:1, ale Pardubice snížily. Kantor: Byl jsem podělanej

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hradec Králové ukončil v hokejové extralize sérii šesti porážek, když na domácím ledě vyhrál východočeské derby 6:4. Chytl se tak na svém rivalovi. O výhru přitom mohl přijít, vedl 5:1, ale soupeř zápas třemi góly zdramatizoval, zisk tří bodů si ale pojistil osm minut před koncem. „Kdybychom dostali na 5:5, tak jsme zápas prohráli. Tohle se mi honilo hlavou,“ přiznal hradecký gólman Pavel Kantor.



Hradec do utkání vstoupil výborně, první třetinu vyhrál 2:0 a převahu potvrdil ve statistice střel, kterou ovládl 19:2. Kantor tak moc práce neměl. „Tak to občas chodí, že máte v zápase nějaký čas špatné období. Zároveň ale nejde čekat, že vás tak napěchovaná hala nezvedne. Kruci, vždyť tohle derby je asi nejvíc, co můžete hrát v republice!“ zdůraznil domácí brankář.

To pardubický bek Petr Čáslava takové nadšení nesdílel. Při první přestávce jemu a jeho spoluhráčům prý realizační tým řekl, že tým vystřelil třikrát. „Asi aby nás uchlácholili. Ale i tak je to hrozný číslo, co k tomu víc říct?“

SESTŘIH: 30. kolo extraligy, Hradec Králové - Pardubice 6:4
Video se připravuje ...

Domácí se nakonec ujali vedení 5:1, Pardubice se však dokázaly zvednout a třemi góly snížily. „Po gólu na 4:5 jsem byl podělanej,“ přiznal Kantor, který pak tým podržel několika skvělými zákroky. „Vytáhl jsem je, od toho tam jsem. Kdybych pustil šest gólů, jsem tam k hov..…“ usmál se.

Čáslava po kontaktním gólu už věřil v obrat. „Trošku nám chybělo štěstíčko, abychom vyrovnali na 5:5. Ale to má svůj důvod. Prohráli jsme si to v první třetině, pak se stane, že se od vás štěstí odvrátí.“

Mountfield nepřibrzdilo ani to, že se hra v polovině utkání přerušila kvůli mlze. „Pamatuju tady hustší mlhy, ale rozhodčí se nás gólmanů ptali, jestli to chceme přerušit. Nevím, co říkal Robert Kristan, ale já sudímu pověděl, že je to tady normální, ať hrajeme dál. Ale z toho důvodu, že údajně neběžely větráky, jsme šli do šaten,“ popsal Kantor.

Mlha trápí extraligové stadiony dál. Přerušila derby v Hradci
Video se připravuje ...

V Hradci se tak po šesti porážkách zablýskalo na lepší časy, v tabulce je sedmý. „Extraliga je ale strašně vyrovnaná, není to jako loni, kdy se daly sbírat body na Kladnu a Chomutovu. Teď může každý porazit každého. Jakmile nepodáte stoprocentní výkon, ale jen 99 procent, můžete prohrát. Máme před sebou spoustu práce, musíme si teď sednout a vštípit si, že takhle jako v derby musíme hrát i dál,“ zdůraznil Kantor.

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 12. • 17:30
Mountfield HK
Mountfield HK
6:4
ONLINE
14. prosince
17:30
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
HC ČSOB Pojišť. Pardubice
Góly

Domácí: 05:47. Vantuch, 08:58. Frühauf, 20:17. Knotek, 23:40. Tvrdík, 35:40. Šimánek, 52:05. Červený

Hosté: 20:23. Tybor, 37:36. Čáslava, 41:37. Benák, 47:32. Nahodil

Sestavy

Domácí: Kantor (Kacetl) – Frühauf, Vydarený, Slovák, Vašíček, Pláněk, Mikuš, Dietz – Knotek, Mertl, Šimánek „C“ – Dej, Kukumberg, Pospíšil – Nedvídek, Tvrdík, Červený – Beránek, Troliga, Vantuch. Trenér: Peter Draisaitl.

Hosté: Kristan (Halász) – Gregorc, Čáslava „C“, Benák, Havlík, Píša, Zdráhal, Korím – Sýkora, Zohorna, Marcinko – Radil, Nahodil, Tybor – Kolář, Kaut, Starý – Kňazev, Moučka, Půhoný – Poulíček. Trenér: Zdeněk Venera.

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Brejcha, Suchánek.

Stadion

Zimní stadion v Hradci Králové

Návštěva

6890 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud