Květoslav Šimek
4. ledna 2015 • 21:20

Šlo o zdraví! Buldozer Micka nešťastně sestřelil Hrubce i Orsavu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sotva se třinecký brankář Šimon Hrubec vrátil po krátké pauze do brány, málem jej z ledu odnášeli. Ve 34. kole proti Karlovým Varům (2:1 v prodloužení) jej už ve 13. minutě doslova sestřelili karlovarský Tomáš Micka a bránící spoluhráč Jakub Orsava. Byla to rána jako z děla, všichni tři borci se po ní zvedali hodně těžce. Naštěstí byli v pořádku a duel dohráli.



MATCH OVERVIEW LEGACY
4. 1. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
2:1
ONLINE
4. ledna
15:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 39:57. Hrňa, 61:04. Klepiš

Hosté: 43:14. Sičák

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, Hrabal, M. Doudera, L. Doudera, Nosek – Orsava, Klepiš, Hrňa – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Rufer, Matuš, Žejdl – Cienciala, Kindl, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Závorka (Habal) – Sičák, Harant, Redlihs, J. Tomeček, Šmach, Dvořák, Šidlík, Flek – Duda (C), Balán (A), D. Hruška (A) – Vachovec, Kverka, V. Tomeček – Micka, Skuhravý, Koblasa – Pšurný, R. Hruška, Heizer. Trenér: Karel Mlejnek.

Rozhodčí

Mikula, Šindler – Jelínek, Pešek

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

Předchozí tři zápasy Ocelářů odchytal Peter Hamerlík. Týmová jednička Šimon Hrubec odpočíval, jeden zápas mu sebrala i lehká viróza. Do brány si znovu stoupnul až proti Karlovým Varům. Moc nechybělo a návrat pro něj nedopadl dobře.

Co se stalo? Ve 13. minutě na Hrubce z dálky vystřelil Václav Skuhravý. Zdálo se, že gólman puk drží v náručí, ale dojíždějící Tomáš Micka jej viděl vedle výstroje. „Puk byl vedle Šimona, chtěl jsem jej dorazit,“ přikývnul karlovarský útočník. „Nevím, jestli jsem puk měl někde ve výstroji nebo za sebou, ale najednou přišla rána,“ líčí Hrubec.

Moment: Micka ostře srazil Hrubce k ledu
Video se připravuje ...

Dojíždějící Micka a bránící útočník Jakub Orsava vlétli do klečícího gólmana. V plné rychlosti. „Jak jsem byl v klinči, spadli jsme všichni a vletěli do Šimona,“ popisuje Micka. „Jsem rád, že byl v pohodě, nebylo to nic zákeřného. Přes hokejky jsme spadli, první šel možná i jejich hráč.“

Hrubec v každém případě odlétl do brány a pořádně ostrý byl karambol i pro Orsavu. „Bylo to tvrdý, štěstí, že jsme dopadli do sítě a ne do nějaké tyčky,“ oddechl si Hrubec. Zákeřnost, či přehnanou agresivitu, v tom nehledal. „Klasický hit. Micour (Micka) není zlý člověk, tohle by neudělal naschvál. Musím se na to na videu ještě kouknout, ale myslím, že to nebyl úmysl, nebo něco zlého. Buďme rádi, že to pro všechny dopadlo dobře.“

Oddechl si i Micka. „Naštěstí Šimon dochytal a nikdo se nezranil. Byla to spíš smůla. Já chtěl puk dorazit, soupeř mi v tom zabránit. Srazili jsme se a puk skončil v rohu…“

SESTŘIH: 34. kolo extraligy, Třinec - Karlovy Vary 2:1 po PP
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud