13. března 2015 • 16:50

SESTŘIH: Třinec se v úvodu play off trápil, ale Boleslav zdolal 2:1

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to boj, po kterém třinečtí hokejisté vykročili do extraligového čtvrtfinále vítězně a v prvním domácím utkání porazili Mladou Boleslav 2:1. Favorit se k očekávané výhře doslova protrápil, autorem vítězné trefy byl v 39. minutě Daniel Rákos. Nováček odvedl srdnatý výkon a doplatil pouze na nízkou efektivitu - domácí totiž skoro dvojnásobně přestřílel 30:16. Druhý zápas ve Werk Aréně se hraje v sobotu od 17 hodin.



Třinec do play off vstoupil jako ze závěru základní části: opět bez nedoléčených opor Klesly, Polanského, Adamského a Irgla i rozpačitým projevem, který měl k ideálu v úvodním dějství na míle daleko. Hosté to favoritovi ještě ztrpčili aktivním hrou, která zákonitě přišla s jejich postupovou euforií. Mohli hrát znovu bez stresu, a tak to byl domácí suverén dlouhodobé části, kdo byl po první části vděčnější za bezgólový stav. Zmohl se na bídných pět střel na bránu, neprokousal se ke kloudné šanci, zatímco Hrubec musel v přesilovce reflexivně vytěsnit šikovnou teč Výborného.

SESTŘIH: 1. čtvrtfinále play off, Třinec - Mladá Boleslav 2:1
Video se připravuje ...

Domácí ovšem tíhu prvního zápasu vyřazovací fáze po nervózním úvodu přežili. Do druhé části vtrhli s větším hladem po gólech, ale z křečovitosti je vysvobodil až přesně v polovině zápasu Ciencala, který příklepem z úhlu prostřelil Růžičku. A třinecká hra začala nabírat na obrátkách. Rákos se šikovně vyhnul bodyčku hostujícího beka a posunul kotouč před prázdnou bránu Linhartovi, kterého ale v koncovce zradila čepel. Uklidňující branku 'zařídil' v 39. minutě boleslavský Robar, kterému na modré čáře vypíchl puk Klepiš, vyměnil si ho s Rákosem a Růžička byl proti jejich souhře bezmocný.

Zdánlivý klid Ocelářů měl jepičí život. Pabiška po 53 sekundách třetí části zblízka dorazil v přesilovce za Hrubce střelu Bárty a svým třetím gólem ve vyřazovací části uvrhl soupeře pod další tlak. Třinec se třepal o nejhubenější náskok. Středočeši na Hrubce dotírali jako vosy a ve 48. minutě Werk Aréna jen zašuměla, když Látal po brejku v přečíslení nezpracoval puk před zívající prázdnou bránou.

Hosty v závěru přibrzdilo Kašpaříkovo vyloučení, i v oslabení byli ale nebezpečnější než soupeř. Půl minuty před koncem Boleslav sáhla k power play, ale i závěrečnou ránu Pacovského v poslední sekundě Hrubec kryl.

2276007:gallery:true:true

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 3. • 17:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
2:1
ONLINE
13. března
17:00
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 29:35. Cienciala, 38:26. Rákos

Hosté: 40:53. Pabiška

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Roth, M. Doudera, Galvas (A), Linhart, Nosek, Trončinský, Foltýn – Hrňa, Klepiš (C), Ružička – Kreps, Plíhal (A), Orsava – Dravecký, Žejdl, Sztefek – Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Růžička (Rittich) – Stříteský, Kočí, Ovčačík (A), Trška, Robar, Čermák – Klimenta, Broš (A), Látal – Bárta, Výborný (C), Pacovský – Pabiška, Kašpařík, Mikulík – Lenc, Musil, Hyka. Trenéři: František Výborný a Marian Jelínek.

Rozhodčí

Jan Hribik, Robin Šír – Miroslav Lhotský, Jiří Svoboda

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

5200 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Třinec - Mladá Boleslav (17:00)

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 30. Ciencala (Klepiš), 39. Rákos (Klepiš) - 41. Pabiška (Bárta, D. Výborný). Rozhodčí: Hribik, Šír - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, Trončinský, od 21. navíc Foltýn - Hrňa, Klepiš, Ružička - Kreps, Plíhal, Orsava - Dravecký, Žejdl, Sztefek - Cienciala, Matuš, Rákos. Trenér: Kalous a Varaďa.

Mladá Boleslav: M. Růžička - Stříteský, Kučný, Ovčačík, Kočí, Trška, Robar, R. Čermák - Látal, Broš, Klimenta - Pacovský, D. Výborný, Bárta - Mikulík, Kašpařík, Pabiška - Hyka, Musil, Lenc. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Hokejisté Třince představili projekci na ledě pro letošní play off
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud