14. března 2015 • 16:03

Hlinka dál inspiruje Litvínov. Snad ho potěšíme, přeje si srdcař Šlégr

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hlavně se z toho nepo… Legendární hláška Ivana Hlinky vyprovází na led litvínovské hokejisty i v letošním play off. Možná i proto vletěli do čtvrtfinále s Pardubicemi tak uvolněně. Redaktory iSport.cz pozval do kabiny, kde citát visí, Jiří Šlégr. Místní ikona se toho času připravuje jako pojistka, kdyby obranné řady postihla zdravotní kalamita, a pomáhá trenérům.



Obléknout teplákovku, nasadit kulicha, utáhnout brusle, překousnout pekelnou bolest zad a vyrazit. Zase tam, kde to miluje. Jiří Šlégr je dál součástí litvínovského hokejového nadšení, i když v zápasech ho momentálně v akci neuvidíte.

V sobotu, sotva skončilo dopolední rozbruslení před druhým dílem série s Pardubicemi, vyrazil se zase nalehko sklouznout a k tomu pomoct s přípravou hráčů, které si klub udržuje v provozní teplotě pro případ zranění někoho ze základní sestavy.

„Trenéři Hořava s Rulíkem se nedají naklonovat, aby dělali všechno,“ vysvětluje Šlégr, když po svižné hodince zamíří opět do kabiny. Členové áčka už v tu dobu odpočívají před dalším večerním šlágrem.

„Moje úloha momentálně obnáší to, že, pomáhám s tímhle jakýmsi béčkem,“ přibližuje naganský šampion, který se začátkem play off vyráží i na střídačku, kde pro kouče sleduje především hru soupeře.

Jiří Šlégr povídá o své roli u týmu.
Video se připravuje ...

Záda Šlégra stále zlobí

Zle rozhašená záda mu nedovolují pravidelný trénink ve výstroji a ostrém tempu, není ale vyloučeno, že by se na ledě v průběhu vyřazovací části ještě objevil.

„Jsem ale spíš taková poslední pojistka, kdyby nebylo zbytí,“ podotýká 43letý zadák, který se před dvěma lety vrátil po pauze vyplněné i prací poslance. Od té doby jde do utkání, když je třeba.

„Jakmile zápasy začínají a je plný barák, nejradši bych tam skočil a hrál. Zatím o tom ale neuvažuju, mužstvo funguje, jak má a já nejsem potřeba. Do sezony jsem nastupoval s tím, že budu rád i za jeden odehraný zápas,“ dodává.

Nakonec jich zvládl sedmnáct a svojí klasickou „gumovou“ střelou napálil čtyři góly. I on ve své osobě propojuje místní tradici, historii, se současnou nabušenou realitou, kdy má tradiční klub největší šanci na zisk titulu za posledních dvacet let.

Šlégr na tréninku Litvínova.
Video se připravuje ...

A aby se to povedlo, k tomu slouží i citát místního velikána Ivana Hlinky na zdi šatny před vstupem na hřiště. „Je to na místě. Kdyby Ivan byl mezi námi, takhle by k tomu přistupoval. Že teprve teď přichází důležitá část sezony. Vždycky, když jsme play off začínali, používal to své sprosté slovo, a když se povedlo vyhrát, říkával naopak, že se z toho nesmíme zbláznit. Není od věci to teď připomenout. A jelikož jsme na začátku, opravdu se z toho nesmíme pos…“ popisuje Šlégr.

Jeden z těch, které si v rámci extraligy nelze představit v jiném dresu než tom žlutočerném. „Budeme se snažit potěšit místní lidi i Ivana, jestli na nás odněkud kouká,“ hledá do nebe.

Z tamní VIPky to teď musí být na Litvínov báječný pohled…

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud