23. března 2015 • 21:15

Loučení kapitána Čajánka. Tohle byl můj poslední zápas, přiznal

Autor: tej, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlín se loučí se sezonou. V rozhodujícím sedmém čtvrtfinálovém utkání nestačil na brněnskou Kometu, které podlehl 0:5 a v play off končí. Poslední zápas to však byl i pro zlínského kapitána Petra Čajánka, který přiznal konec kariéry: "Tohle byl můj poslední zápas."



"Byl to můj poslední zápas. Bohužel jsme v něm tahali za kratší konec, tak to v životě je," řekl pro ČT Sport Čajánek , který si po předchozích čtyřech stříbrech a jednom bronzu splnil sen o zisku nejcennější medaile se Zlínem loni. Nad svým dalším působením v hokeji zatím nepřemýšlí. "Je to všechno předčasné. Dal jsem všechno do té poslední sezony. Teď si trošku odpočinu a budu si užívat dětí," uvedl.

Poslední Čajánkův zápas: Sražení u mantinelu, vyseklá hokejka a dojetí
Video se připravuje ...

Čajánek se do Zlína vrátil v roce 2011. Předtím s výjimkou sezony 2004/05, kdy hájil barvy mateřského klubu při výluce v NHL, působil od ročníku 2002/03 v zahraničí. Necelých pět sezon strávil v St. Louis a v NHL sehrál celkem 269 utkání. Připsal si v nich 153 bodů za 46 branek a 107 asistencí. V sedmi duelech play off přidal dvě přihrávky. V průběhu sezony 2007/08 odešel do Kazaně a následně nastupoval v KHL za Dynamo Moskva a Petrohrad.

V české reprezentaci hrál na šesti mistrovstvích světa a získal zlato v letech 2000, 2001 a 2005. Představil se i na třech olympijských hrách, přičemž v roce 2006 si z Turína odvezl bronz. Nechyběl ani na Světovém poháru v roce 2004. V národním týmu skončil v únoru 2010 po olympiádě ve Vancouveru s bilancí 152 startů a 34 gólů.

SESTŘIH: 7. čtvrtfinále play off, Kometa Brno - Zlín 5:0
Video se připravuje ...

Jakub Korejs z Brna se raduje z gólu proti Zlínu
Jakub Korejs z Brna se raduje z gólu proti Zlínu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud