15. září 2015 • 16:55

Růžička: Není to o tom, že přijde Červenka, a všechno nám půjde

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před třemi dny proběhl první kontakt, v úterý ráno už se Roman Červenka hlásil na tréninku v Chomutově. Přesvědčila ho hlavně přítomnost několika slávistů v čele s trenérem Vladimírem Růžičkou. „Jednání byla opravdu rychlá,“ popsal kouč.



Červenka trénoval ve formaci s Růžičkou mladším a Vondrkou. „Kde nastoupí, to ještě uvidíme, ale jeho kvalita je velká a jsem rád, že jsme získali takového hráče,“ přiznal trenér Růžička.

Ani po Červenkově příchodu se však hra Chomutova nezmění, dál bude sázet na bojovnost a týmový výkon. „Budeme hrát pořádně stejně bojovně, dál ale musíme pracovat na věcech, které nám nejdou v obranném i středním pásmu. I vepředu se málo tlačíme do brány,“ popsal chyby svého celku kouč.

Červenka však přinese nadstavbu. „Přinese své zkušenosti i umění. Je to hráč, který je na puku strašně silný, navíc umí dát gól i na něj perfektně přihrát. Musíme však hrát jako tým, není to o tom, že přijde Roman a najednou nám všechno půjde, to v žádném případě. My si musíme uvědomit jednu věc, že dlouho nehrál a nějaký čas zabere, než se do toho dostane,“ doplnil Růžička.

Ambice Pirátů ovšem i po jeho příchodu zůstávají stejné – zachránit se v nejvyšší soutěži. „Pro každé mužstvo, které postoupí do extraligy, musí platit, že se chce hlavě zachránit. Není to ale o tom, co budeme říkat, musíme to předvádět hlavně na ledě,“ uzavřel Růžička.

První trénink v Chomutově! Červenka se vrátil do extraligy
Video se připravuje ...

Bývalí parťáci ze Slavie Roman Červenka a Michal Vondrka na tréninku Chomutova
Bývalí parťáci ze Slavie Roman Červenka a Michal Vondrka na tréninku Chomutova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud