1. října 2015 • 13:43

Vary hlásí změny. Přichází Ivan Rachůnek, končí Hruška a Bartek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Ivan Rachůnek se stal novou posilou extraligových Karlových Varů. V kádru aktuálně posledního týmu soutěže naopak končí forvardi David Hruška a Martin Bartek, na hostování do prvoligového Ústí nad Labem byl uvolněn brankář Vladislav Habal.



"Angažování Ivana Rachůnka se urodilo velice rychle," řekl sportovní manažer Jaromír Kverka na adresu čtyřiatřicetileté posily, která začala sezonu ve Skalici. Na Slovensku však juniorský mistr světa z roku 2001, který hrál v extralize hlavně za Zlín a Spartu, nyní předčasně skončil.

Vedení Energie avizovalo změny v kádru již začátkem týdne, až dnes je konkretizovalo. Nejvýraznějšími jsou odchody Hrušky a Barteka. "David si hledá angažmá. Mají o něj zájem jak extraligové, tak i prvoligové týmy," uvedl Kverka. Oba hráči doplatili vedle nízké produktivity i na špatnou defenzivní činnost. "Náš tým se musí začít odebírat jiným směrem. Tedy hrou směrem do obrany. Proto jsme uvolnili i Martina," řekl Kverka.

Nevyrovnané výkony stály místo v týmu i Habala. "Chceme, aby Vláďa Habal pravidelně chytal. Oslovilo nás samo Ústí s tím, že se jim zranil brankář, takže to je důvod odchodu Habala. Je to stále náš hráč a v sestavě se samozřejmě do konce sezony může ještě objevit," uvedl karlovarský sportovní manažer.

Jedničce týmu Tomáši Závorkovi budou nyní krýt záda David Honzík a David Fečo, kterého Energie stáhla z druholigového Sokolova. Západočeši však mají zájem o svého bývalého gólmana Lukáše Mensatora, jenž nyní působí v prvoligovém Kladně. "Zatím jsme se ale s Kladnem nedokázali domluvit. Jeho start u nás je podmíněný jejich souhlasem, to platí i o Vaškovi Skuhravém," řekl Kverka a potvrdil, že by klub rád zpět uvítal i svého bývalého kapitána, který nyní také hájí kladenské barvy.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud