20. října 2015 • 14:05

Hollweg bez trestu. Útočníkovi Plzně nebude zastavena činnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Ryan Hollweg z Plzně nebude dodatečně potrestán za faul na zlínského obránce Tomáše Žižku, jehož zranil v nedělním duelu 12. kola extraligy. Disciplinární komise soutěže se atakem amerického útočníka zabývala na podnět moravského klubu a rozhodla, že Hollwegovi nebude zastavovat činnost.



Důrazný útočník, který v Plzni působí již čtvrtou sezonu a za tu dobu dostal řadu trestů, fauloval Žižku v 51. minutě zápasu, kdy jej atakoval zhruba metr od mantinelu. Zlínský bek následně se zraněním odstoupil.

Tvrďák Hollweg zničil u mantinelu Žižku! Zlínský obránce nedohrál
Video se připravuje ...

"Zákrok byl veden rukou na protihráče, který byl v držení kotouče, a rozhodčí ho správně posoudili jako vražení na hrazení. Nebyl ale veden se zvláštní intenzitou ani ve vysoké nájezdové rychlosti," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý v tiskové zprávě.

Poukázal i na fakt, že Žižka sám udělal chybu a špatně se u mantinelu postavil. "Nedodržel zásadu, podle níž si má být vědom svého postavení a možnosti, že bude napadán. Tím, že v nebezpečné vzdálenosti od hrazení zabrzdil, naopak minimalizoval možnosti vlastní obrany a proto došlo k jeho zranění," řekl Holý.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud