24. listopadu 2015 • 21:04

Buly nejsou všechno, žertoval Koreis na adresu Honejska

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě nedávno se potkávali v jedné šatně, v zápase Kometa-Hradec Králové (5:1) se dostávali do kontaktu jako soupeři při vhazování. Domácí centr Jakub Koreis a stále ještě kmenový brněnský hráč Antonín Honejsek, odeslaný na východ Čech na hostování, do sebe při buly stačili i lehce slovně zajet. Úsměv na tváři mohl mít po zápase na tváři Koreis, jehož tým vysoko vyhrál.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 11. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
5:1
ONLINE
24. listopadu
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 00:26. Štindl, 03:46. V. Němec, 22:19. Koreis, 23:55. Čermák, 40:45. Čermák

Hosté: 18:30. Kukumberg

Sestavy

Domácí: Čiliak (Falter) – Štindl, Kaberle, Kuboš, Hanzlík, Kováčik, Malec – V. Němec, J. Hruška, Ostřížek – T. Svoboda, Čermák (C), Káňa – H. Zohorna, Koreis, Burian – Raška, Dočekal, Mrázek – R. Zohorna. Trenér: Alois Hadamczik.

Hosté: Kacetl (24. A. Svoboda) – Vydarený, Pláněk, Frühauf, Pilař, Jank, Dietz, Čáp – Šimánek (C), Knotek, Ihnačák – Dej, Kukumberg, Bednář – Courchaine, Honejsek, Červený – Kopta, Köhler, Pavlík. Trenér: Peter Draisaitl.

Rozhodčí

Čech, Pešina – Jindra, Zika

Stadion

DRFG Arena

Návštěva

6920 diváků

Nebyl to zrovna typický souboj, protože Antonín Honejsek není tradičním centrem, ale v Hradci Králové tuhle roli v posledních kolech plní. V Brně se musel mimo jiné popasovat i se silným „bulařem“ Jakubem Koreisem.

A jak se na pověstného hecíře Honejska sluší a patří, nenechal tuhle příležitost nechal jen tak.

„Hele, na to, jak dobrý centr jsi, je to tři jedna na buly pro mě,“ popíchnul svého nedávného spoluhráče před jedním z vhazování.

Ta se mu v první fázi dařila, první tři nad Koreisem vyhrál. Přestože jeho tým s Kometou brzo prohrával 0:2, neztrácel Honejsek optimismus.

„Rýpnul si jednou a pak mi tu bilanci připomínal před každým vhazováním. Pak se to naštěstí otočilo a začal jsem vyhrávat já,“ pousmál se Koreis.

Na jeho kontě bylo úspěšných sedm z třinácti buly, zápasem tedy prošel s úspěšností 47%. Honejsek uhrál čtyři vhazování z deseti a jeho úspěšnost tedy byla 40%. Hlavně ale Kometa jasně vyhrála a porazila Mountfield v extralize doma i popáté od jeho přestěhování do Hradce Králové.

SESTŘIH: 19. kolo extraligy, HC Kometa Brno - HC Mountfield HK 5:1
Video se připravuje ...

„Buly nejsou všechno,“ připomněl tedy Koreis Honejskovi ve třetí části, kdy na tabuli svítilo už konečné skóre 5:1.

Vyloženě na takový debakl Mountfieldu to přitom ani nevypadalo. Nejen poměr střel 22:34 z pohledu Komety říkal o průběhu utkání něco jiného.

„Prohrát takovým rozdílem, i když jsme hráli dobře, to se občas stane. Dostali jsme nešťastné góly, byl to zápas blbec,“ krčil rameny Honejsek. „Však si vezměte i ten Koryho (Koreisův) gól. Tuhle teč on umí, klobouk dolů, ale jde to dva metry od brány a on to ze vzduchu tak krásně trefí. To týmu taky nepřidá,“ pochválil soupeře za branku na 3:1.

Sám v šancích moc vidět nebyl, vystřelil jednou. Roli středního útočníka, na kterou si v novém působišti zvyká, si ale pochvaluje. „Hraju tam líp než na křídle, víc mi to vyhovuje. Chtěl bych v tom pokračovat,“ prohlásil.

Koreis připustil, že Honejsek pro něho byl na vhazování nepříjemným soupeřem.

„Nerad hraju buly proti hráčům, kteří je normálně nehrají, protože se tam vždycky postaví tak nějak… absolutně nemám ponětí jak. Raději je hraji proti klasickým bulařům. I s tím jsem si ale poradil a hlavně jsem rád, že jsme vyhráli. Šest bodů z posledních dvou zápasů je cenných, teď si dva dny orazíme a v pátek na to zkusíme navázat v Chomutově,“ řekl Koreis.

MOMENT: Adam Svoboda se roztáhnul ve svém brankovišti
Video se připravuje ...

Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna
Zleva Rastislav Dej z Hradce Králové a Tomáš Malec z Brna

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud