16. prosince 2015 • 11:37

Dopita už nevlastní Olomouc, svůj podíl prodal Tomajkovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dosavadní majitel HC Olomouc Jiří Dopita převedl celý svůj podíl v klubu na společnost OL-Hockey group, jejímž většinovým vlastníkem je další bývalý hokejista Jan Tomajko. Ten je v aktuálně čtvrtém celku extraligové tabulky asistentem trenéra. Dopitu k tomuto kroku vedly nejen změna vlastních profesních plánů, ale i dlouholeté spory s občanským sdružením Hockey Club Olomouc. Informaci poskytly webové stránky hanáckého klubu.



Olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Dopita, jenž se v roce 1994 jako hráč podílel na dosud jediném olomouckém titulu, byl vlastníkem klubu od května 2006. Tehdy koupil 91 procent akcií v té době prvoligového týmu. Minulý měsíc ho policie obvinila z přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, státní zástupce ale následně toto obvinění zrušil.

Dvojnásobný mistr světa Tomajko je olomouckým odchovancem, později se Spartou a Vsetínem vybojoval čtyři mistrovské tituly. U olomouckého áčka spolupracoval jako asistent už v letech 2010 až 2012, poté vedl starší dorostence. Na lavičku extraligového týmu usedl letos v únoru.

První český samostatný mistr Olomouc se loni po 17 letech vrátila mezi elitu. V předchozí sezoně skončili "Kohouti" po povedeném začátku předposlední, účast v tomto ročníku si zajistili až v baráži.

SESTŘIH: 28. kolo extraligy, HC Olomouc - HC Mounfield HK 1:2
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud