17. ledna 2016 • 22:00

Lenc rozebral Kometu. Říkal jsem, že se zblázním, smál se

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do té doby měla Kometa ještě jakousi naději, přihrávka Radana Lence ji však rychle uhasila. Zkraje druhé třetiny po jeho pasu skóroval na 3:0 Tomáš Hyka. Mladá Boleslav nakonec zvítězila 4:1 a zvýšila náskok před Brnem v elitní šestce.



MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 1. • 18:20
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
4:1
ONLINE
17. ledna
18:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 05:58. Lenc, 13:37. Urban, 21:26. Hyka, 55:38. Urban

Hosté: 59:59. Němec

Sestavy

Domácí: Rittich (Krofta) – Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný – Jarůšek, Výborný, Bárta – Hyka, Klepiš, Lenc – Klimenta, Urban, Pacovský – Musil, Hruška, Kubica

Hosté: Čiliak (Falter) – Kaberle, Kuboš, Malec, Kováčik, Trška, Štindl, Koch – Ostřížek, Hruška, Ton – Káňa, Němec, Špirko – Mrázek, Dočekal, Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček

Rozhodčí

Hribik, Úlehla – Bláha, Špůr

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Byl to totální rozklad brněnské obrany. Hyka nahrál Lencovi, který měl před sebou odkrytou bránu. Naznačil. Fanoušci už vstávali. Jenže on puk vrátil a Hyka ho jen zasunul do klece. Boleslavská nádhera!

„Takový gól zvedne sebevědomí. Už v první třetině jsem Tomáše Hyku hledal zpětnou kličkou, akorát ho obránci zavřeli. O přestávce jsem mu říkal, ať čeká, že se můžu zbláznit a příště mu to nahrát znovu, tentokrát to čekal a vyšlo to,“ popisoval s úsměvem Lenc. Sám navíc v šesté minutě otevřel skóre.

Parádní gól! Hyka se blýskl třetím gólem utkání do sítě Brna
Video se připravuje ...

Souboj Boleslavi s Brnem byl i bojem o šestku. Náskok obou týmů se však zvýšil na sedm bodů, Kometa má však utkání k dobru. „Určitě jsme to vnímali, protože kdybychom prohráli, tak by to bylo špatný, dotáhli by se na nás. Na první šestku a přímý postup do čtvrtfinále se určitě upínáme,“ přiznal.

Těší ho také návrat lídra Davida Výborného, který měl zlomenou čelist. Po zranění nastoupil už v pátek v Plzni. „Je to kapitán, jak se patří. Myslím si, že díky Davidovi jsme se vrátili do starých kolejí, kde jsme začínali v září. Trošku jsme se uklidnili. Na druhou stranu, i když on vypadne, tak ho musíme umět týmově zastoupit. To se nám možná až tak nepodařilo, to trošku mrzí,“ uznal.

37. kolo extraligy, BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 4:1
Video se připravuje ...

Hráči Boleslavi se radují ze čtvrtého gólu
Hráči Boleslavi se radují ze čtvrtého gólu

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud